Connect with us

Video

Ethiopian Commodity Exchange – En växande råvarubörs i Afrika

Published

on

Råvarubörs i Afrika - Ethiopian Commodity Exchange

Råvarubörs i Afrika - Ethiopian Commodity ExchangeBörser, oavsett om det är för handel av aktier, råvaror eller andra tillgångar, kritiseras ofta för att de inte tillför något värde. Även om det finns vissa negativa aspekter, så överväger fördelarna med förkrossande tyngd. Värdet av en modern och effektiv marknadsplats är något samhället, ekonomin och människorna i dem har stor nytta av.

Afrika i allmänhet är inte känt för att ha en effektiv ekonomi, men det händer mer än många av oss kanske tror. Ett exempel är Ethiopian Commodity Exchange, en modern råvarubörs som etablerades i Etiopien år 2007.

Eleni Gabre Madhin - VD för Etiopiens råvarubörs

Eleni Gabre-Madhin, VD för Ethiopian Commodity Exchange

Sedan etableringen har antalet råvaror som handlas utökats och idag köps och säljs kaffe, sesamfrön, bönor (haricot beans), majs och vete.

Börsen har bland annat gjort att det nu finns ett transparent marknadspris som bönder kan ta del. För att underlätta ytterligare har även ett gratis telefonnummer etablerats där bönder och andra aktörer som inte spenderar sina dagar framför en datorskärm enkelt kan ta del av prisinformation.

Kaffe, sesamfrön och bönor står för 60 % av Etiopiens exportinkomster. Att en så stor del av landets export nu kan ske på ett effektivare sätt kan få en betydande positiv effekt på landets ekonomi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *