Connect with us

Nyheter

EIA höjer prognoser för oljepriset 2020

Published

on

Rostiga oljefat

US Energy Information Administration (EIA) har höjt sina prisprognoser för Brent och West Texas Intermediate (WTI) för 2020, vilket organisationens senaste short-term energy outlook (STEO) har avslöjat.

Rostiga oljefat

Brent- och WTI-spotpriserna kommer i genomsnitt att vara 41,90 dollar per fat respektive 38,99 dollar per fat i år, enligt EIAs STEO i september. Dessa siffror markerar en liten ökning från motsvarande STEO i augusti, som prognostiserade ett genomsnittligt Brent-spotpris på 41,42 USD per fat och ett genomsnittligt WTI-spotpris på 38,50 USD per fat 2020. EIA:s STEO i juli beräknade ett genomsnittligt Brent-spotpris på 40,50 USD per fat och ett genomsnittligt WTI-spotpris på 37,55 dollar per fat i år.

Minskade sina prognoser

Ser vi fram emot 2021 minskade EIA sina prisprognoser i sin senaste uppdatering. STEO i september visar ett genomsnittligt Brent-spotpris på USD 49,07 per fat och ett genomsnittligt WTI-spotpris på USD 45,07 per fat. I augusti STEO uppgick dessa siffror till 49,53 dollar per fat respektive 45,53 dollar per fat och i juli STEO var de 49,70 dollar per fat respektive 45,70 dollar per fat.

I sin STEO i september betonade EIA att spotpriserna i Brent Crude i genomsnitt var 45 dollar per fat i augusti, vilket de noterade var 2 dollar per fat högre än i juli. Organisationen redogjorde också för att Brent-priserna i augusti ökade USD 26 per fat från genomsnittspriset i april.

”Ökningen av oljepriser har inträffat eftersom EIA-uppskattningar globala oljemarknader har skiftat från globala lager av flytande bränslen som byggdes med en hastighet på 7,2 miljoner fat per dag (MMbpd) under andra kvartalet till en hastighet på 3,7 MMbpd under tredje kvartalet ” uppgav EIA i sin STEO i september.

”EIA förväntar sig att lagerutvecklingen under fjärde kvartalet är 3,1 MMbpd innan marknaderna blir relativt balanserade 2021, med prognosdragningar på 0,3 MMbpd” tillade EIA.

”Trots förväntade lageruttag under de kommande månaderna förväntar sig EIA höga lagernivåer och överskott av råoljeproduktionskapacitet kommer att begränsa det uppåtgående oljetrycket” tillade EIA.

Organisationen varnade för att dess senaste STEO fortfarande är föremål för ökade osäkerhetsnivåer ”eftersom mildrande och återöppningsinsatser relaterade till den nya coronavirussjukdomen 2019 fortsätter att utvecklas”.

EIA noterade att dess senaste STEO antar att USA:s bruttonationalprodukt minskade med 4,6 procent under första halvåret 2020 jämfört med samma period för ett år sedan och kommer att stiga med början under tredje kvartalet 2020, med en tillväxt jämfört med året innan på 3,1 procent 2021. De amerikanska makroekonomiska antagandena i utsikterna baseras på prognoser från IHS Markit.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *