Connect with us

Video

Eddie Murphy får en lektion i hur råvarumarknaden fungerar

Published

on

Eddie Murphy handlar terminer i fryst apelsinjuice

Filmen Trading Places - Ombytta rollerKomedi-filmen Trading Places, eller Ombytta roller som den heter på svenska, med Eddie Murphy är en riktig klassiker. Den är inte bara underhållande, den ger faktiskt också en viss inblick i råvarumarknaden.

I video-klippet ovan ser vi en scen från filmen där ägarna till mäklarfirman Duke & Duke förklarar hur deras verksamhet på råvarumarknaden fungerar.

Filmen i stort handlar bland annat om hur bröderna Duke försöker tjäna pengar på terminshandel med fryst apelsinjuice, genom att komma över jordbrukdepartementets rapport över hur årets odlingen av apelsiner har gått, innan rapporten har släppts. Faktum är att det först år 2010 blev olagligt att använda statlig information som förskingrats eller tappats bort på råvarumarknaden. När lagen infördes så kom den i branschen att kallas för The Eddie Murphy Rule.

Läs mer om terminshandel på fryst apelsinjuice och The Eddie Murphy Rule i vår artikel Apelsinjuice – fryst solsken från Brasilien och Florida.

Continue Reading
2 Comments

2 Comments

  1. Johan

    22 juli, 2011 at 15:15

    Den är så bäst och den håller fortfarande den filmen Tack för dagens skratt. Jag fattar inte att ni orkar hålla den takt ni gör det är ju en massa intressant info som kommer upp och det varje dag. Snyggt jobbat

  2. Tore

    4 november, 2011 at 02:48

    En riktig klassiker till film. Den fick mig faktiskt att redan som liten få ett första intresse för råvarumarknaden.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *