Connect with us

Nyheter

Den tropiska stormen Barry får naturgaspriset att stiga

Published

on

Naturgaspriset ledde uppgången bland råvarorna i fredags. Den tropiska stormen Barry fick naturgaspriset att stiga när den svepte in över den amerikanska Gulfkusten. På NYMEX steg naturgasterminerna med 2,1 procent.

Stormen Barry

Bureau of Safety and Environmental Enforcement beräknade att cirka 44,5 % av naturgasproduktionen, eller 1,24 Bcf/d, hade stängts ned på grund av det tropiska stormhotet, rapporterar Natural Gas Intelligence.

Analytikerna hos hos Tudor, Pickering, Holt & Co. uppskattade att GOM-produktionen backat med 1,3 Bcf/d jämfört med föregående vecka. Exportvolymerna hos Cheniere Energy Inc.’s  Sabine Pass Liquid föll till 2,9 Bcf/d, en nedgång med 0,8 Bcf/d jämfört med föregående vecka.

Energilandskapet förändras av potentiella effekter av en orkan, eftersom produktionen i den Mexikanska golfen bara är 2,9 Bcf/d, som lätt kan trumfas av efterfrågesavbrott om LNG-anläggningar påverkas.

Kyla kan påverka efterfrågan

Naturgasen kan möta en minskad efterfrågan på grund av kyla. Det råder för närvarande en utbredd värme och en stark efterfrågan fram till den 23 juli, men väderförhållandena visar andra trender tidigt nästa vecka på grund av effekterna av den tropiska stormen Barry rapporterar NatGasWeather. Vidare visade torsdagens energilagringsrapport större än genomsnittliga lager, som kan pressa marknaden.