Connect with us

Nyheter

Bättre hälsa i Dubai – Varje kilo i tappad vikt ger guld

Published

on

Guld i Dubai

Skyskrapor i DubaiDubai och dess medborgare har haft en väldigt bra ekonomisk utveckling, vilket också gjort att landet drabbats av samma välståndsproblem som västvärlden, dvs befolkningen har lagt på några för många kilo.

För att uppmuntra befolkningen att komma iform så lanserar man nu en något annorlunda kampanj som pågår i 30 dagar från och med den 19 juli. För varje kilo i kroppsvikt man lyckas gå ner erhåller man 1 gram guld. Minsta kravet är att man går ner 2 kilo. Tre lyckliga vinnare kommer dessutom att få var sitt guldmynt värt 20.000 DH, vilket är 5.445 USD.

1 gram guld kostar i skrivande stund strax under 270 kr, vilket kanske inte är enormt lockande om man bara ser till värdet på guldet. Men utan tvekan ett roligt initiativ, att förbättra sin hälsa och samtidigt få ett antal guldmynt på köpet.

Kampanjen sponsras av Dubai Multi-Commodities Centre och Dubai Gold and Jewelry Group.

Förhoppningen är att introducera fler personer till att ta promenader på de gångvägar som staden har anlagt i parker och på andra ställen. Enligt Emirates 24/7 finns det 91 platser i staden för att bedriva sportliga aktiviteter.

Advertisement
Tavex
Continue Reading
Advertisement

Tavex

1 Comment

1 Comment

  1. Anders

    24 juli, 2013 at 08:48

    Kul grej! Övervikt kostar ju samhället pengar, så idén kan säkert löna sig.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Priset på sojabönor nästan oförändrat

Published

on

Traktor på åker

Sojabönsterminer på Chicago Board of Trade avslutade en kort, hackig handelssession i mitten av förra veckan, efter att Argentina meddelade att de skulle återupprätta en förmånlig valutaväxling för sojabönsexport fram till slutet av året.

Argentina, som stimulerade enorm sojaexport i september med den så kallade ”sojadollarkursen”, har kommit överens om ett ”golv” på cirka 3 miljarder dollar i export med spannmålsföretag, sade en källa till ekonomiministeriet på fredagen. Det amerikanska jordbruksdepartementet rapporterade en veckovis nettoförsäljning av sojabönor i USA på 690 100 ton för 2022/2023 under veckan som slutade den 17 november och 10 000 ton för 2023/2024.

Analytiker förväntade sig 500 000 till 1,7 miljoner ton för 2022/2023 och högst 150 000 ton för 2023/2024.

Samtidigt sjönk priset på veteterminer på Chicago Board of Trade kraftigt på en kort och hackig handelsdag under fredagen, med decemberkontraktet som nådde sin lägsta nivå sedan den 22 augusti, eftersom den senaste tidens svaghet i ryska vetepriser fortsatte att tynga marknaden, sa handlare.

Continue Reading

Nyheter

Guldet stiger när dollarn faller efter duvaktigt agerande från Fed

Published

on

Guldet gick upp på fredagen, understött av dollarns reträtt på ett uppfattat duvaktigt agerande i den amerikanska centralbankens räntehöjningsstrategi. En ”betydlig majoritet” av Fed-politikerna var överens om att det ”sannolikt snart skulle vara lämpligt” att bromsa takten i räntehöjningarna, visade protokollet från mötet den 1-2 november på onsdagen. Detta satte dollarn på kurs mot en veckovis nedgång, vilket gjorde guld billigare för utländska köpare.

Men mötet i Federal Open Market Committee i december kommer att bli en ”black box”-händelse med tanke på variationen i prognoser före och efter den senaste tidens svalare än förväntade amerikanska inflationsdata, vilket gör guld känsligt för kommande data när köpare letar efter en ”större övertygelse om att nuvarande räntehöjning förväntningarna är väl förankrade”.

En majoritet av valutahandlare förväntar sig en räntehöjning på 50 punkter vid Feds decembermöte, medan chanserna för en höjning på 75 bps var fastställda till cirka 34,5 procent. Höga räntor har fungerat som tak för guldets traditionella status som en säkring mot hög inflation och andra osäkerheter i år, eftersom de leder till högre alternativkostnad för att behålla den icke-avkastande tillgången.

Continue Reading

Nyheter

WTI-oljan är bara 2 USD från att staten börjar köpa

Published

on

Fat med olja

Flera stora städer i Kina stänger åter ner och låser in medborgarna. Den senaste tiden har det uppstått protestkravaller på stora fabriker och de senaste dagarna har det uppstått protester på gatorna. Kinas hantering av covid gör att ekonomin i landet nu ännu en gång saktar in. Det har fått oljepriset att falla ytterligare.

WTI-oljan handlas nu till 74 USD per fat, vilket bara är 2 USD från prisnivån då den amerikanska staten börjar köpa olja för att åter fylla på de strategiska reserverna (SPR, Strategic Petroleum Reserve). Enligt planen ska olja köpas när priset är vid 67-72 USD eller lägre.

Continue Reading

Populära