Nyheter

Bättre hälsa i Dubai – Varje kilo i tappad vikt ger guld

Published

on

Dubai och dess medborgare har haft en väldigt bra ekonomisk utveckling, vilket också gjort att landet drabbats av samma välståndsproblem som västvärlden, dvs befolkningen har lagt på några för många kilo.

För att uppmuntra befolkningen att komma iform så lanserar man nu en något annorlunda kampanj som pågår i 30 dagar från och med den 19 juli. För varje kilo i kroppsvikt man lyckas gå ner erhåller man 1 gram guld. Minsta kravet är att man går ner 2 kilo. Tre lyckliga vinnare kommer dessutom att få var sitt guldmynt värt 20.000 DH, vilket är 5.445 USD.

1 gram guld kostar i skrivande stund strax under 270 kr, vilket kanske inte är enormt lockande om man bara ser till värdet på guldet. Men utan tvekan ett roligt initiativ, att förbättra sin hälsa och samtidigt få ett antal guldmynt på köpet.

Kampanjen sponsras av Dubai Multi-Commodities Centre och Dubai Gold and Jewelry Group.

Förhoppningen är att introducera fler personer till att ta promenader på de gångvägar som staden har anlagt i parker och på andra ställen. Enligt Emirates 24/7 finns det 91 platser i staden för att bedriva sportliga aktiviteter.

1 Comment

  1. Anders

    24 juli, 2013 at 08:48

    Kul grej! Övervikt kostar ju samhället pengar, så idén kan säkert löna sig.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version