Connect with us

Nyheter

Samtal om litium med Eric Strand

Published

on

Eric Strand från AuAg Fonder pratar om litium

Eric Strand från AuAg Fonder besöker Placera för ett samtal med Jesper Norberg om batterimetallen litium. De pratar om vad litium används till och hur de olika trenderna ser ut.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Leif Eklund

    25 juni, 2019 at 12:14

    Det vore intressant om ni gjorde ett brett inslag om ”alla gröna metaller”. Koppar är elektrifieringsmetallen nummer ett. Elbilar innehåller tre till fyra gånger mer koppar än konventionelle bilar, tror jag. Även övrig grön tekning kräver mycket koppar. Koppar känns kanske lite banalt, men kopparbehovet kommer att överstiga produktionen ganska snart.
    Det går åt ett antal ”nya” metaller där kanske kobolt har en särställning. Kobolt bryts idag till två tredjedelar i Kongo, med alla möjliga, och omöjliga problem kopplat till landet. Bland annat barnarbete (läs AB,s utmärkta reportage). Dessutom behärskar komunistkapitalisterna Kina situationen!
    Alla dessa metaller finns i Sveriges berggrund. Jag personligen är mycket arg på våra politiker. Att säga att vi skall bli gröna är lätt, lika lätt är det att säga att vi skall inte öppna nya gruvor. Simpla särintressen har prioritet. Deras agerande är, de facto, mycket ansvarslöst. Det vore kul om ni gjorde något initierat runt detta! Leif.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *