Connect with us

Nyheter

Australiensiska ANZ tror att guldet skall upp över 2 100 dollar

Published

on

Guld-hand

ANZ ser ingen björnmarknad för guldpriset. Den australiensiska banken prognostiserar att guld kommer att handlas till 1 900 USD per troy ounce på kort sikt. På ett års sikt spår Australia and New Zealand Banking Group att denna ädelmetall kommer att handlas till 2 100 USD per troy ounce.

Några kommentarer från analytikerna

Utsikterna för ett Coronavirusvaccin, sannolikheten för en stark global återhämtning och en ökning av risktillgångar fortsätter att förbättras. Detta kan ta lite glans från guldet som tillflyktsort, vi tror inte att det kommer att sprida guldets nuvarande uppgång.

2002–07, när S&P 500-indexet rusade mer än 75 punkter, steg guldet med 125 procent till 750 USD/oz.

ANZs guldvärderingsmodell antyder att guld vid dagens priser är undervärderat, vilket jämförelser med koppar och olja bekräftar.

ANZ tror att guldets andra viktiga drivkrafter, realräntor och US-dollar sannolikt kommer att ge stöd under det kommande året. Med hjälp av den amerikanska centralbankens prognoser för räntor och inflation bör realräntor fortsätta pressa in i negativt territorium. En stark global tillväxtpuls borde se till att USD försvagades ytterligare.

Guldprisgraf

The Australia and New Zealand Banking Group Limited, även kallad ANZ, är den fjärde största banken i Australien efter National Australia Bank, the Commonwealth Bank och Westpac Banking Corporation. Största delen av ANZ:s marknad är Australien.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *