Är det dags för ett rally i silver?

Guldpriset har stigit blygsamt under 2019, och har därmed lämnat silver efter sig. En duvaktig Federal Reserve skulle stärka silver. Framöver kan silver och andra ädla metaller fortsätta att möta en uppåtgående kamp, eftersom Federal Reserve väntas höja räntorna, vilket gör att icke-avkastande tillgångar som råvaror är mindre attraktiva.

Silver stängde på på 14,867 per troy ounce i torsdags. Det är en nedgång på mer än fyra procent år 2019. Under föregående år backade denna råvara med mer än nio procent. Däremot steg priset på guldterminer till 1 293,30 dollar per ounce den dagen.

Liten ökande efterfrågan

Det som kan komma att stärka priset på silver är förväntningar på att efterfrågan på metallen kommer att överträffa utbudet i år. ”Den totala fysiska efterfrågan på silver ökade 4 % förra året, till en treårig toppnivå på 1,03 miljarder ounces, enligt Silver Institute’s World Silver Survey. Denna undersökning är sammanställd av ett team hos Refinitiv, en leverantör av finansiell data och analyser”, rapporterar Barron’s.

Här är de goda nyheterna: Även om silver ofta kämpar i april månad är det ofta en av de mest framgångsrika råvarorna under det andra kvartalet. Under de senaste 10 åren har silver genererat positiva kvartalsavkastningar 90 % av tiden. (Observera att historiska resultat inte är en garanti för framtida avkastning.)

”World Silver Survey fann att globala investeringar i silvertackor och mynt ökade med 20 % förra året. Enbart efterfrågan på silvertackor steg med 53 %,” enligt Barron’s. ”Studien avslöjade också en tredje på varandra följande årlig nedgång i den globala produktionen av metallen. Produktionen av silver föll med två procent 2018, till 855,7 miljoner ounces. ”

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top