Följ oss

Nyheter

Amerikanska bönder förväntar sig den näst största majsskörden någonsin

Publicerat

den

Den amerikanska majsskörden kan bli den näst största någonsin, eftersom regn under juli hjälpte skörden genom dess kritiska utvecklingsfas. Regnen under juli kompenserade torra förhållanden tidigt på säsongen och varma sommartemperaturer säger både analytiker och bönder.

En stark skörd skulle öka de amerikanska lagren som förväntas stiga i takt med att efterfrågan på amerikansk majsexport minskar efter en massiv skörd i Brasilien. En effekt av denna skörd är att Brasilien förväntas gå om USA som världens främsta majsleverantör.

Majspriserna har under juli fallit med 18 procent från sin topp i slutet av juni. Det är de förbättrade förhållandena som fått marknaden att ändra åsikt eftersom förväntade skador på skörden inte var så illa som befarat.

Torktoleranta gener och andra förbättringar av genetiskt modifierad majs gjorde att grödan klarade av svår torka över stora delar av Mellanvästern. Genetiskt modifierad majs står för mer än 90 procent av den amerikanska skörden.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Nyheter

Priset på vete når sin högsta nivå på nio månader

Publicerat

den

Ett fält med vete

Vetepriset har nått sin högsta nivå på 9-10 månader. Det är flera faktorer som sammanfaller, men i grunden är det vädret som inte är vidare bra hos flera av de stora producenterna i världen. Prognoserna för Rysslands produktion från vinterodlingen har skrivits ner på grund av frost i maj. I Ukraina har det torra vädret minskat skördeutsikterna och enligt Bloomberg så har Australien historiskt låg nederbörd vilket skapar stress.

Det framförs även att priserna till viss del även stiger då bönder lagerhåller sina skördar för att se var turbulensen tar vägen innan de säljer.

Att priset går upp är visserligen dåligt på kort sikt för konsumenter, men som Torbjörn Iwarson var inne på för en vecka sedan så måste priset upp för att motivera bönder att odla mer, för vi kan inte leva utan vete.

Fortsätt läsa

Nyheter

Aluminiumproducenten Novelis börsnoteras på NYSE

Publicerat

den

Aluminium på rulle

Aluminiumproducenten Novelis vill ta in närmare en miljard USD inför sin notering på NYSE-börsen i USA idag. Företaget kontrolleras av Kumar Mangalam Birla och hans företag Hindalco Industries. Novelis har under många arbetat med att expandera sin produktion och är världens största återvinnare av aluminium med 14 återvinningsanläggningar runt om i världen.

Aktierna erbjuds inom spannet 18-21 USD och ett pris på 21 USD innebär ett totalt börsvärde på 12,6 miljarder USD.

Fortsätt läsa

Nyheter

Africa Oil kan se fram mot bra kassaflöde – köp aktien säger Affärsvärlden

Publicerat

den

Africa Oil-anställda

Africa Oil-aktien går nästan att räkna hem enbart på de producerande tillgångarna och kassan skriver Affärsvärlden i en analys som mynnar ut i en köprekommendation för investerare som accepterar en extra hög risk. bolaget kan se fram mot ett bra kassaflöde från oljeproduktionen i Nigeria samtidigt som det finns en stor uppsida i jätteprojektet utanför Namibias kust.

”Ett oljebolag med sina tillgångar Afrika och en stor del av substansen i ett outvecklat projekt är såklart inte en investering som passar alla. Den som kan leva med de extra riskerna kan dock överväga aktien som del i sin portfölj”

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära