Connect with us

Nyheter

Stora konsolideringar bland spannmålshandlare

Published

on

Lager av spannmål hos spannmålshandlaren CargillVi har tidigare skrivit om att Viterras aktie skjöt i höjden efter att Glencore uttryckt sitt intresse att köpa företaget för 5,5 miljarder dollar, ett bud som nu är uppe i 6,1 miljarder. Nu rapporterar Financial Times att vågen av konsolideringar bland spannmålshandlarna fortsätter.

Den japanska spannmålshandlaren Marubeni har satt sina ögon på amerikanska Gavilon i en affär som skulle värd 5 miljarder dollar, inklusive skulder. Det var länge sedan samgåenden av denna storlek var aktuella, senast det hände var för över tio år sedan då Cargill köpte Continental. Branschpersoner håller det nu för troligt att vågen av samgåenden fortsätter.

Yusuf Alireza, som är VD för den Singapore-noterade spannmålshandlaren Noble, säger att branschen är uppenbart redo för konsolidering och att de bevakar utvecklingen.

Två av de andra största spannmålshandlarna, Bunge och Louis Dreyfus Commodities, har redan uttryckt sitt intresse för den delprivatisering som den ryska staten planerar för United Grain Co.

Ledande befattningshavare i branschen säger att andra företag mycket väl kan vara intresserade av att köpa företag så som The Andersons som är noterat på Nasdaq med en marketcap på 900 miljoner dollar.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *