Följ oss

Nyheter

Sockerpriset stiger som följd av indexförändringar

Publicerat

den

Socker, en råvara som handlas på råvarubörsenUnder mellandagarna 2012 kunde vi se hur priset på socker steg på råvarubörsen i New York som en följd av att vissa investerare i spekulativt syfte köpt terminer för att dra fördel av den årliga viktförändringen i vissa index, till exempel Dow Jones-UBS Commodity Index och Standard & Poors GSCI. Förändringen av vikterna i dessa index genomförs under mitten av januari vilket har fått indexfonder med råvaruinriktning att göra sig beredda på att köpa uppemot 30.000 kontrakt Socker No 11.

Statistik från USA Commodity Futures Trading visar på att investerarkollektivet, indexfonder oräknade, var korta 62.668 terminskontrakt veckan slutade 18 december varför det kan komma att driva upp priset på råsocker kortsiktigt. På lång sikt känns emellertid socker inte som den råvara som skall köpas i hopp om en värdeökning.

Det globala utbudet av socker under 2013 väntas överstiga efterfrågan med 7.800 tusen ton sade det Londonbaserade analysföretaget Czarnikow Group Ltd den 19 december, vilket är en ökning om 9,9 procent jämfört med tidigare prognoser.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära