Connect with us

Nyheter

Sockerpriset stiger som följd av indexförändringar

Published

on

Socker, en råvara som handlas på råvarubörsenUnder mellandagarna 2012 kunde vi se hur priset på socker steg på råvarubörsen i New York som en följd av att vissa investerare i spekulativt syfte köpt terminer för att dra fördel av den årliga viktförändringen i vissa index, till exempel Dow Jones-UBS Commodity Index och Standard & Poors GSCI. Förändringen av vikterna i dessa index genomförs under mitten av januari vilket har fått indexfonder med råvaruinriktning att göra sig beredda på att köpa uppemot 30.000 kontrakt Socker No 11.

Statistik från USA Commodity Futures Trading visar på att investerarkollektivet, indexfonder oräknade, var korta 62.668 terminskontrakt veckan slutade 18 december varför det kan komma att driva upp priset på råsocker kortsiktigt. På lång sikt känns emellertid socker inte som den råvara som skall köpas i hopp om en värdeökning.

Det globala utbudet av socker under 2013 väntas överstiga efterfrågan med 7.800 tusen ton sade det Londonbaserade analysföretaget Czarnikow Group Ltd den 19 december, vilket är en ökning om 9,9 procent jämfört med tidigare prognoser.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *