Följ oss

Nyheter

Smart teknik förenklar energibesparing

Publicerat

den

Pike Solution - Sparar elPike Solutions affärsidé är att utveckla och marknadsföra smarta tekniska produkter som förenklar vardagen.

Företagets första produkt Aware Clock är en energidisplay som visar energiförbrukning på ett nytt sätt. Produkten baseras på ett forskningsresultat från svenska The Interactive Institute.

Pike Solutions erbjuder dig nu möjligheten att bli aktieägare. Företaget gör en mindre nyemission på 3 Mkr inför sin notering på Aktietorget.

Redo för volymproduktion och första leveransavtal klart

  • Aware Clock visar på ett unikt sätt elanvändning i realtid och gör det enklare att spara energi. Den presenterar energiförbrukning grafiskt, på ett attraktivt och enkelt sätt och skapar en upplevelse av elanvändningen.
  • Produkten och dess funktion är utprovad genom forskning och tester hos konsumenter.
  • Aware Clock är klar för volymproduktion.
  • Marknaden för smarta elmätare och displayer är en mångmiljardmarknad med EUs energibesparingsdirektiv 20-20-20 som motor.
  • Första leveransavtalet tecknat med ledande brittiskt elbolag.

Villkor för erbjudandet

Teckningstid: Fram till 20 januari 2012
Pris per aktie: 2,13 kr
Post: Minimum 2000 aktier, sedan i poster om 1000 aktier.
Emissionsbelopp: 3 Mkr
Värdering: 12 Mkr (pre-money)

Memorandum: Pike Solutin – Memorandum
Teckningssedel: Pike Solution – Teckningssedel

Hemsida: www.pikesolution.se

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Fortsätt läsa
Annons Centaur
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Priset på vete når sin högsta nivå på nio månader

Publicerat

den

Ett fält med vete

Vetepriset har nått sin högsta nivå på 9-10 månader. Det är flera faktorer som sammanfaller, men i grunden är det vädret som inte är vidare bra hos flera av de stora producenterna i världen. Prognoserna för Rysslands produktion från vinterodlingen har skrivits ner på grund av frost i maj. I Ukraina har det torra vädret minskat skördeutsikterna och enligt Bloomberg så har Australien historiskt låg nederbörd vilket skapar stress.

Det framförs även att priserna till viss del även stiger då bönder lagerhåller sina skördar för att se var turbulensen tar vägen innan de säljer.

Att priset går upp är visserligen dåligt på kort sikt för konsumenter, men som Torbjörn Iwarson var inne på för en vecka sedan så måste priset upp för att motivera bönder att odla mer, för vi kan inte leva utan vete.

Fortsätt läsa

Nyheter

Aluminiumproducenten Novelis börsnoteras på NYSE

Publicerat

den

Aluminium på rulle

Aluminiumproducenten Novelis vill ta in närmare en miljard USD inför sin notering på NYSE-börsen i USA idag. Företaget kontrolleras av Kumar Mangalam Birla och hans företag Hindalco Industries. Novelis har under många arbetat med att expandera sin produktion och är världens största återvinnare av aluminium med 14 återvinningsanläggningar runt om i världen.

Aktierna erbjuds inom spannet 18-21 USD och ett pris på 21 USD innebär ett totalt börsvärde på 12,6 miljarder USD.

Fortsätt läsa

Nyheter

Africa Oil kan se fram mot bra kassaflöde – köp aktien säger Affärsvärlden

Publicerat

den

Africa Oil-anställda

Africa Oil-aktien går nästan att räkna hem enbart på de producerande tillgångarna och kassan skriver Affärsvärlden i en analys som mynnar ut i en köprekommendation för investerare som accepterar en extra hög risk. bolaget kan se fram mot ett bra kassaflöde från oljeproduktionen i Nigeria samtidigt som det finns en stor uppsida i jätteprojektet utanför Namibias kust.

”Ett oljebolag med sina tillgångar Afrika och en stor del av substansen i ett outvecklat projekt är såklart inte en investering som passar alla. Den som kan leva med de extra riskerna kan dock överväga aktien som del i sin portfölj”

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära