Följ oss

Nyheter

Skiffergas i UK påverkar inte naturgaspriset

Publicerat

den

Naturgas från skiffergas i Storbritannien

Pöyry Management Consulting har nyligen skrivit en rapport om hur skiffergas i Storbritannien kommer att påverka landets energimarknad. När det gäller priset på naturgas så kommer skiffergasen inte att leda till något stort prisfall som i USA. Orsaken är att Storbritannien är kopplat till världsmarknaden, både via LNG och via pipelines till Europa och Ryssland. Det gör att priset på naturgas i Storbritannien styrs av denna enorma marknad, och inte av någon lokal prissättning. Skiffergas i Storbritannien kommer dessutom som mest att kunna täcka 25 % av landets naturgasbehov. Dock kan skiffergasen få positiva ekonomiska effekter för landet, när produktionen sker lokalt och mindre naturgas behöver köpas från Ryssland och andra länder runt om i världen.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
1 kommentar

1 kommentar

  1. Hansson

    7 augusti, 2013 vid 02:02

    Finns det någon börshandel för naturgas i Europa? För amerikansk naturgas finns det ju en stor börshandel, på vilken jag köpt och sålt en del CFDer via Plus500. Men intressant att kunna ta del av priset här också, det finns ju tom ledningar till delar av Sverige.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära