Connect with us

Nyheter

Scandinavian Resources tar sig an den skandinaviska skölden

Published

on

Scandinavian Resources presenterar sin aktivitet i Skandinavien

Scandinavian Resources - Gruvbolag aktivt i SkandinavienScandinavian Resources (ASX:SCR) har sin hemvist i Australien, men bedriver all sin verksamhet i de norra delarna av Sverige och Norge där bolaget genom sitt dotterdotterbolag Kiruna Iron AB prospekterar efter basmetaller som järnmalm och koppar, men också efter guld.

Bland Scandinavian Resources större projekt kan nämnas dess järnmalmsfyndighet i Kiruna, koppar-bly-zink-silvermineraliseringen Famnvattnet och Vatmyrberget, där det funnits järnmalmsgruvor sedan 1837.

Karta över Scandinavian Resources gruvorScandinavian Resources har även funnit en koppar-guldanomali i bolagets fyndighet Njivlojávri i Norge.

Under Q4 2011 har det framkommit att Scandinavian Resources arbetar på att parallellnotera sin aktie i Europa. Norska Pareto Securities och dess svenska dotterbolag Pareto Öhman, har utsetts till rådgivare och har för avsikt att presentera Scandinavian Resources i såväl London som i New York under november 2011. Det är ännu inte bekräftar vart denna aktie skall listas, men det talas om att det är London Stock Exchange, LSE, alternativt dess undermarknad AIM som är aktuell.

Under november 2011 presenterade Scandinavian Resources styrelseordförande Damian Hicks bolaget vid Raw Materials årliga konferens i Stockholm. Presentationen filmades och kan ses här på Råvarumarknaden.se