Prognos på guldpriset för 2013 och 2014 från BofA Merrill Lynch

Prognos på guldpriset för 2013 och 2014 från BofA Merrill LynchBank of America Merrill Lynch säger i en färsk prognos på guldpriset att det kan stiga så högt som 2400 USD per troy ounce mot slutet av 2014. Detta baserat på amerikanska Federal Reserves och Europeiska centralbankens aggressiva stimulanspolicy.

Banken förväntar sig att Federal Reserve kommer att fortsätta köpa skuldpapper på marknaden fram till slutet av 2014 och att de dessutom kan komma att köpa statsobligationer (treasuries) efter att operation twist avslutas.

BofA Merrill Lynch säger i analysen till sina kunder att den nya situationen där QE3, dvs den tredje rundan av kvantitativa lättnader, numera används utan något slutdatum kommer att fortsätta pressa upp guldpriset fram till att arbetslösheten är så låg att det är skäl till en ändring av Federal Reserves policy. BofA Merrill Lynch skriver att det är osannolikt att en sådan situation kommer att uppstå förrän slutet av 2014.

Banken behåller samtidigt sin prognos på guldpriset för andra kvartalet 2013, vilken är 2000 USD per troy ounce.

  3 Replies to “Prognos på guldpriset för 2013 och 2014 från BofA Merrill Lynch”

  1. Vedde skriver:

   Vågen av aktörer som är positiva till guld fortsätter. Mest intressant är det när stora aktörer köper ton av fysiskt guld. Men även prognoser på framtida guldpris är klart intressant. Merrill Lynch är ju dessutom väldigt tydliga med vad de anser ska driva priset. Ska bli spännande att följa.

   1. Gudrun skriver:

    Enligt prognosen är det alltså först mot slutet av 2014 vi kan börja se början på en bra ekonomi i USA. Känns lite dystert. Men inte orimligt å andra sidan.

    Men vad ska hända med Europa? USA har sin flexibla arbetsmarknad och tillgång på billig energi. Hur i hela friden ska problemländerna i Europa komma i form?

  2. Tore skriver:

   Guldet arbetar sig i alla fall steg för steg mot deras prognos för andra kvartalet 2013. Det är inte omöjligt, priset har drygt 9 månader på sig. Ett framtida guldpris år 2014 på 2400 USD känns nästan overkligt just nu, men man överraskas ofta den skinande metallen.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras.

  scroll to top