Positivare prognos för priset på järnmalm

Dockningsstation för järnmalmNya prognoser på järnmalmspriset från ABN Amro är betydligt positivare än de tidigare från Deutsche Bank och Morgan Stanley. Tidigare prognoser har varit relativt samstämmiga kring att priset skulle toppa under mars 2013 och sedan sjunka.

ABN Amro är dock i en ny analys av åsikten att priset på järnmalm kommer att stiga under andra halvåret 2013. Priset ska enligt analysen få stöd av en starkare ekonomi i Kina. ABN Amro tror att priset vid årets slut kommer att vara 140 USD per ton, vilket är högre än de 130 USD som järnmalmen handlas till nu. Sedan ser ABN Amro att priset börjar falla och når 115 USD vid slutet av 2015.

ABN Amros prognos är enormt mycket mer positiv än Deutsche Banks, som såg framför sig att ett prisfall till 115 USD redan skulle ha förverkligats vid slutet av 2013.

  2 Replies to “Positivare prognos för priset på järnmalm”

  1. Magnus skriver:

   Märkligt att det skulle bli ett sådant uppsving för järnmalmspriset, rapporteringen i media kring Kinas ekonomi är ju inte åt det hållet.

  2. Thore hallberg skriver:

   med ett årligt beräknat järnmalmsöverskott på hela 300 milj ton till 2018 så måste man vara ganska blind och döv för att tro att dom höga priserna kommer att bestå. hur som helst så ligger facit nära i tiden det är bara 4.5 år kvar till 2018 så.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras.

  scroll to top