Northland Resources – En bra aktie för 2013

Northland Resources producerar järnmalm år 2013Tidningen Affärsvärlden har tittat på bra aktier att äga under 2013 och Northland Resources är en av de aktier som kan dubblas i värde.

Affärsvärlden konstaterar att de var ett år för tidigt ute med att rekommendera Northland Resources men ger aktien en ny chans. Företagets produktion har kommit igång, transportkedjan är löst, finansieringen är på plats och ett positivt kassaflöde förväntas framåt senvåren. Dessutom är järnmalmspriset tillbaka på en bra nivå. Det gör att den sammanvägda risken i aktien har minskat.

Affärsvärlden konstaterar att gruvbolag som påbörjar sin produktionen normalt sett är mycket attraktiva att äga och ser en möjlighet att aktien kan stiga med hela 100 % under år 2013.

  4 Replies to “Northland Resources – En bra aktie för 2013”

  1. Magnus skriver:

   Jag tror absolut att Northland Resources kommer att vara en bra aktie att äga under 2013. En extra bonus är ju dessutom att järnmalmspriset är högt just nu, även om denna mycket höga nivå säkerligen inte kan hålla i sig hela året.

  2. Rune skriver:

   Bra analys av affärsvärlden, som vanligt vet dom ingenting, lurar bara småsparare!

  3. Jonas Nilsson skriver:

   Just nu står hela projektet på ruinens brant, 2.6 miljarder behövs i kassan och nya investerare saknas…en inte alltför angenäm situation.
   Tack för tipset Affärsvärlden, pinsamt !

  4. Kalle skriver:

   Grattis till rallyt…..2 ggr rekat och totalslakt. Inte nån som vill köpa er blaska längre.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras.

  scroll to top