Följ oss

Nyheter

Japanska obligationer är guld värda

Publicerat

den

Japan premierar obligationsköpare med guldmynt och ökar därmed den reella avkastningen på sina rekonstruktionsobligationer. De placerare som köper dessa obligationer kommer att erhålla ett halvt troy ounce guld, något som kan komma att öka avkastningen med nästan 600 procent.

Enskilda investerare som köper obligationer med ett nominellt värde om minst 10 miljoner yen, cirka 860.000 kronor, med en årlig avkastning på 0,05 procent och håller dessa hela löptiden får ett minnesmynt i guld med en vikt om 15,6 gram (0,55 troy ounce) värt cirka 948 USD med dagens guldpris. Med dagens guldpris innebär detta att avkastningen stiger till 89.000 yen, en väsentlig skillnad från de 15.000 yen som räntan motsvarar.

Kupongen för den treåriga statsobligationen som kommer att börja säljas den 16 januari 2012 är 0,18 procent. Den tioåriga statsobligationen ligger nära sin all-time-low på en procent. Silvermynt med en vikt om ett troy ounce (31,1 gram silver) med ett nominellt värde på 1.000 yen kommer att distribueras till dem som köper obligationer med ett nominellt värde på mer än en miljon yen i den emission som släpps i mars 2012. Samtliga obligationsinnehavare kommer dessutom att få ett tackkort från den japanske finansministern.

Förfarandet är ett tecken på att såväl regeringar som centralbanker är oroade över att inte kunna sälja sina statspapper.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
1 kommentar

1 kommentar

  1. Tore

    17 juni, 2012 vid 22:10

    Klart rolig idé, och lite guld är ju aldrig fel.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära