Följ oss

Video

Intervju med Dannemora Minerals nya VD Ralf Nordén

Publicerat

den

Aktiebolaget Dannemora Mineral

Dannemora Mineral fick i december en ny VD då Ralf Nordén tillträdde posten och ersatte Staffan Bennerdt. Nordén berättar här om sin bakgrund och hur hans erfarenheter kan vara till nytta för Dannemora Minerals gruvverksamhet. Han kommenterar även de problem som företaget tidigare har stött på och hur de hanteras.

Se även intervjun från slutet av december med Per Göting som är VD för Dannemora Minerals dotterbolag Dannemora Magnetit. Där vi fick veta att produktionen har tagit fart samtidigt som järnmalmspriset åter har kommit upp på bra nivåer.

Fortsätt läsa
Annons
1 kommentar

1 kommentar

  1. Claes

    3 mars, 2013 vid 01:39

    Ralf Nordén fick ingen lätt start, men jag gissar att han rekryterades för att det var problem, han kan ju knappast hållas ansvarig för vad som hänt.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Video

Sju stadier av ett imperium

Publicerat

den

Ett imperium och pengar, valuta, guld och manipulation

Detta är den andra delen av serien Hidden Secrets of Money kallad Seven stages of empire. I den första delen gick Mike Maloney igenom skillnaden mellan valuta och pengar. I denna video går han igenom sju stadier av ett imperium, som går igenom hur valuta används och manipuleras över tid i takt med att ett imperium går igenom olika stadier. Vad som däremot behåller sitt värde oavsett manipulationen av valutan är guld.

Fortsätt läsa

Video

Valuta vs pengar

Publicerat

den

Pengar vs valuta, currency vs money

Valuta och pengar är inte samma sak, även om vi liksom de flesta andra använder orden som om de vore synonymer. De har många egenskaper gemensamt, men egenskapen som värdebevarare över tid är det bara en som har. Det är exempelvis en stor skillnad över tid om ett mynt är gjort av guld jämfört med om det är gjort av en värdelös metall med en siffra på.

Se den intressanta videon, Hidden Secrets of Money – Currency vs Money, där Mike Maloney leder oss igenom begreppen och vad de innebär.

Fortsätt läsa

Video

Guld – Säker tillgång eller pyramidspel?

Publicerat

den

Smycken av guld har blivit billigare

Är guld en säker och värdebeständig tillgång eller ett stort pyramidspel? Det är något tillspetsat vad Veckomagasinet på Handelsbanken TV handlar om denna vecka.

Lennart Ekdal låter gästerna Markus Ekberg, VD för Endomines, Patric Andersson, Docent ekonomisk psykologi och Magnus Strömer, råvaruchef på Handelsbanken, komma till tals om sina åsikter.

Guldpriset har redan fallit tillbaka rejält från toppnivån. Markus Ekberg är inte speciellt orolig för att priset ska falla mycket lägre. ”Jag kan inte tänka mig att guld ska sjunka till 1 000 dollar”, säger han. Magnus Strömer har en annan åsikt. ”Det har fallit mycket, men fallet har bara börjat”, säger han. ”Samma psykologi som gäller för guld gäller för till exempel aktier. Det handlar om förväntningar.”, säger Patric Andersson.

Guld – kedjebrev eller värdebeständigt?

Fortsätt läsa

Populära