Connect with us

Nyheter

Hong Kong-börsen startar handel i silverterminer

Published

on

Silver från Kina - Alltid med vackra pandorFrån och med den 22 juli 2011 öppnar Hong Kong Mercantile Exchange (HKMEx) handeln för dollardenominerade terminskontrakt i silver i hopp om att kunna utnyttja den ökade efterfrågan på denna metall från kinesiska investerare. Med tanke på att efterfrågan på silver steg med 67 procent i Kina under perioden 2008 till 2010, att jämföra med 17 procent globalt så är sannolikheten hög för att dessa terminskontrakt kommer att tas emot med öppna armar.

Silverterminerna kommer att avse 1.000 troy ounce silver, med leverans i Hong Kong. På sikt finns planer på att lansera terminskontrakt i produkter inom basmetaller, energi och jordbruksprodukter på Hong Kong Mercantile Exchange (HKMEx) vilket gör att det då finns få orsaker för kineserna att handla på råvarubörserna i Chicago, New York och i London.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Johan

    22 juli, 2011 at 00:12

    Intressant, ännu ett bevis för att det finns ett otroligt sug efter silver, ja efter alla sorters ädelmetaller i en av världens största ekonomier och att det inte är mättat på långa vägar

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *