Global Palladium Fund lanserar certifikat för metaller kring elbilar

Nornickel, världens största producent av palladium och högkvalitativt nickel och en stor producent av platina och koppar, meddelar att Global Palladium Fund, en metalldistributör grundad av Nornickel, har lanserat GPF Physical Electric Vehicle Metals Exchange Traded Commodity (ETC).

Global Palladium Fund Physical Electric Vehicle ETC lanseras med 10 miljoner USD i startkapital och noteras initialt på Borsa Italiana. Noteringar på Deutsche Börse, London Stock Exchange och SIX kommer att offentliggöras under de kommande veckorna. Det nya certifikatet kommer att ha en Total Expense Ratio (TER) på 0,80 %.

Metaller är avgörande för energiomställningen och kritiska material för elfordon. Denna nya ETC ger investerare ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att få tillgång till dessa metaller, vilket ger portföljer potentiella fördelar för diversifiering och inflationssäkring.

Denna ETC stöds av fysisk metall och kommer att spåra utvecklingen för Solactive GPF Electric Vehicle Index. Det skräddarsydda indexet består av metaller baserat på deras användning i fyra elfordonssegment: batteri (BEV), hybrid (HEV), plug-in hybrid (PHEV) och bränsleceller (FCEV).

Metallvikter (högst 40 %) i indexkorgen är: koppar (40 %), palladium (28,13 %), nickel (18,65 %), kobolt (11,45 %) och platina (1,77 %). Metallerna lagras i LME-lager i Rotterdam och LPPM-valv i London och Schweiz.

Indexet kommer att ombalanseras årligen i juli för att återspegla utvecklingen av användningen av metaller inom de olika segmenten, och inkluderar möjligheten att introducera ytterligare metaller beroende på användning och tillgänglighet.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top