Eddie Murphy får en lektion i hur råvarumarknaden fungerar

Filmen Trading Places - Ombytta rollerKomedi-filmen Trading Places, eller Ombytta roller som den heter på svenska, med Eddie Murphy är en riktig klassiker. Den är inte bara underhållande, den ger faktiskt också en viss inblick i råvarumarknaden.

I video-klippet ovan ser vi en scen från filmen där ägarna till mäklarfirman Duke & Duke förklarar hur deras verksamhet på råvarumarknaden fungerar.

Filmen i stort handlar bland annat om hur bröderna Duke försöker tjäna pengar på terminshandel med fryst apelsinjuice, genom att komma över jordbrukdepartementets rapport över hur årets odlingen av apelsiner har gått, innan rapporten har släppts. Faktum är att det först år 2010 blev olagligt att använda statlig information som förskingrats eller tappats bort på råvarumarknaden. När lagen infördes så kom den i branschen att kallas för The Eddie Murphy Rule.

Läs mer om terminshandel på fryst apelsinjuice och The Eddie Murphy Rule i vår artikel Apelsinjuice – fryst solsken från Brasilien och Florida.

  2 Replies to “Eddie Murphy får en lektion i hur råvarumarknaden fungerar”

  1. Johan skriver:

   Den är så bäst och den håller fortfarande den filmen Tack för dagens skratt. Jag fattar inte att ni orkar hålla den takt ni gör det är ju en massa intressant info som kommer upp och det varje dag. Snyggt jobbat

  2. Tore skriver:

   En riktig klassiker till film. Den fick mig faktiskt att redan som liten få ett första intresse för råvarumarknaden.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras.

  scroll to top