Följ oss

Video

DiamondCorp – En börsnoterad diamant?

Publicerat

den

DiamondCorp - Börsnoterade diamanter

DiamondCorp (LON:DCP) är ett brittiskt prospekterings- och gruvföretag inom diamanter i Sydafrika som är noterat på AIM-listan i London. Företagets VD Paul Loudon berättade i denna intervju den 29 mars att företaget räknar med att ha lånefinansiering på plats inom 1-2 månader för att ta Lace-gruvan till produktion. Något ovanligt kommenterar företagets VD aktiekursen, där han tror att aktiekursen kommer att ta sig tillbaka till 15 pence, från dagens 5 pence, när investerarna förstår att det inte blir någon utspädning av aktierna. Han är positiv om priset på diamanter och med den begränsade tillgången så finns det ett långsiktigt värde.

Här på Råvarumarknaden.se vill vi verkligen betona att vi inte har den minsta kunskap om DiamondCorp, annat än vad som framkommer i denna video. Vi tyckte bara att det var lite intressant med ett noterat diamantföretag, med tanke på det intresse som finns kring Lucara Diamond i Sverige.

Förstsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Video

Sju stadier av ett imperium

Publicerat

den

Ett imperium och pengar, valuta, guld och manipulation

Detta är den andra delen av serien Hidden Secrets of Money kallad Seven stages of empire. I den första delen gick Mike Maloney igenom skillnaden mellan valuta och pengar. I denna video går han igenom sju stadier av ett imperium, som går igenom hur valuta används och manipuleras över tid i takt med att ett imperium går igenom olika stadier. Vad som däremot behåller sitt värde oavsett manipulationen av valutan är guld.

Förstsätt läsa

Video

Valuta vs pengar

Publicerat

den

Pengar vs valuta, currency vs money

Valuta och pengar är inte samma sak, även om vi liksom de flesta andra använder orden som om de vore synonymer. De har många egenskaper gemensamt, men egenskapen som värdebevarare över tid är det bara en som har. Det är exempelvis en stor skillnad över tid om ett mynt är gjort av guld jämfört med om det är gjort av en värdelös metall med en siffra på.

Se den intressanta videon, Hidden Secrets of Money – Currency vs Money, där Mike Maloney leder oss igenom begreppen och vad de innebär.

Förstsätt läsa

Video

Guld – Säker tillgång eller pyramidspel?

Publicerat

den

Smycken av guld har blivit billigare

Är guld en säker och värdebeständig tillgång eller ett stort pyramidspel? Det är något tillspetsat vad Veckomagasinet på Handelsbanken TV handlar om denna vecka.

Lennart Ekdal låter gästerna Markus Ekberg, VD för Endomines, Patric Andersson, Docent ekonomisk psykologi och Magnus Strömer, råvaruchef på Handelsbanken, komma till tals om sina åsikter.

Guldpriset har redan fallit tillbaka rejält från toppnivån. Markus Ekberg är inte speciellt orolig för att priset ska falla mycket lägre. ”Jag kan inte tänka mig att guld ska sjunka till 1 000 dollar”, säger han. Magnus Strömer har en annan åsikt. ”Det har fallit mycket, men fallet har bara börjat”, säger han. ”Samma psykologi som gäller för guld gäller för till exempel aktier. Det handlar om förväntningar.”, säger Patric Andersson.

Guld – kedjebrev eller värdebeständigt?

Förstsätt läsa

Populära