Följ oss

Video

Det går mode i guldtackor

Publicerat

den

Guldtacka designad av Jean Paul Gaultier

Guldtacka designad av Jean Paul GaultierGuldtackor är sällan helt blanka, utan gjuts oftast med lite information om dess vikt och vilket företag som har framställt dem. Nu har dock modebranschen kommit till marknaden för guldtackor. Det är den franska designern Jean-Paul Gaultier, som främst är känd för haute couture-mode och parfymer, som har designat guldtackor från Dillon Gage Metals.

Det är en begränsad serie på 5000 guldtackor som nu finns att köpa. Priset på de designade tackorna är 10 % över marknadspriset, samt så tillkommer det en expeditionsavgift på 25 USD för köparen.

Det är helt klart något udda med designade guldtackor, det är trots allt inte något man går runt och visar upp eller ställer i hyllan hemma. Men det tilltalar säkerligen en del samlare och kanske passar som present. Hur som helst smart av Dillon Gage Metals, dels får de uppmärksamhet och dels lyckas de sälja en standardiserad råvara till ett pris över marknadsnivå.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Fortsätt läsa
Annons Centaur
1 kommentar

1 kommentar

  1. Tore

    17 mars, 2012 vid 04:12

    Inte direkt någon guldtacka jag skulle investera i, men en intressant utveckling.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Video

Sju stadier av ett imperium

Publicerat

den

Ett imperium och pengar, valuta, guld och manipulation

Detta är den andra delen av serien Hidden Secrets of Money kallad Seven stages of empire. I den första delen gick Mike Maloney igenom skillnaden mellan valuta och pengar. I denna video går han igenom sju stadier av ett imperium, som går igenom hur valuta används och manipuleras över tid i takt med att ett imperium går igenom olika stadier. Vad som däremot behåller sitt värde oavsett manipulationen av valutan är guld.

Fortsätt läsa

Video

Valuta vs pengar

Publicerat

den

Pengar vs valuta, currency vs money

Valuta och pengar är inte samma sak, även om vi liksom de flesta andra använder orden som om de vore synonymer. De har många egenskaper gemensamt, men egenskapen som värdebevarare över tid är det bara en som har. Det är exempelvis en stor skillnad över tid om ett mynt är gjort av guld jämfört med om det är gjort av en värdelös metall med en siffra på.

Se den intressanta videon, Hidden Secrets of Money – Currency vs Money, där Mike Maloney leder oss igenom begreppen och vad de innebär.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Fortsätt läsa

Video

Guld – Säker tillgång eller pyramidspel?

Publicerat

den

Smycken av guld har blivit billigare

Är guld en säker och värdebeständig tillgång eller ett stort pyramidspel? Det är något tillspetsat vad Veckomagasinet på Handelsbanken TV handlar om denna vecka.

Lennart Ekdal låter gästerna Markus Ekberg, VD för Endomines, Patric Andersson, Docent ekonomisk psykologi och Magnus Strömer, råvaruchef på Handelsbanken, komma till tals om sina åsikter.

Guldpriset har redan fallit tillbaka rejält från toppnivån. Markus Ekberg är inte speciellt orolig för att priset ska falla mycket lägre. ”Jag kan inte tänka mig att guld ska sjunka till 1 000 dollar”, säger han. Magnus Strömer har en annan åsikt. ”Det har fallit mycket, men fallet har bara börjat”, säger han. ”Samma psykologi som gäller för guld gäller för till exempel aktier. Det handlar om förväntningar.”, säger Patric Andersson.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Guld – kedjebrev eller värdebeständigt?

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära