Följ oss

Nyheter

Dennis Gartman: WTI-oljan ska ner till 85 USD

Publicerat

den

Varför oljepriset faller enligt Dennis Gartman

Dennis Gartman, som bland annat står bakom det mycket lästa analysbrevet The Gartman Letter, har på CNBC kommenterat vad han tror om priset på WTI-oljan, dvs råoljan West Texas Intermediate som är riktmärket för amerikansk olja. Under de kommande månaderna kommer WTI-priset enligt Gartman att leta sig neråt till 85 USD per fat.

Varför oljepriset faller enligt Dennis GartmanHan har varit negativ till olja under flera veckor och säger nu att han även börjar se samma utveckling för Brent-olja, dvs råoljan från Nordsjön som är det internationella riktmärket för oljepriset. Han säger att det är intressant att priset på Brent-olja nu börjar gå från en enorm backwardation till contango.

Ett klipp från intervjun på CNBC

Fortsätt läsa
Annons
2 Kommentarer

2 Comments

  1. Hansson

    9 november, 2013 vid 02:46

    Jag undrar hur mycket en avspänning kring Iran kan påverka oljepriset.

  2. Persson

    13 november, 2013 vid 03:41

    Spännande att se om hans prognos slår in. Det kan bli en rejäl boost för den amerikanska ekonomin. Men jobbigare läge för oljeproducenterna.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Guldpriset faller nästan 4 procent i Shanghai

Publicerat

den

Tre mindre guldtackor

Priset på guld i Kina föll nästan 4 procent idag där prisfallet tilltog mot slutet av handelsdagen rapporterar Bloomberg. Detta kommer efter ett månader långt prisrally. Orsaken till de udda prisrörelserna är att Kommunistpartiet först kraftigt begränsade den privata marknadens möjligheter att importera guld, vilket gjorde att guldpriset i Kina blev högre än på den internationella marknaden, för att nu dela ut nya importkvoter vilket fick priset att falla.

Den kinesiska centralbanken begränsade möjligheten att importera guld då man försöker vända sin valutas försvagning mot den amerikanska dollarn.

Fortsätt läsa

Nyheter

Lucara Diamond – diamantbolaget i Lundin-sfären

Publicerat

den

Lucara Diamonds gruva

Lucara Diamond är ett gruvbolag i Lundin-sfären som bryter diamanter och har nu varit i produktion under hela 12,5 år. Aktien är noterad både i Kanada och på Stockholmsbörsen. Aktiekursen har kommit ner rejält och ligger nu på sin lägsta nivå någonsin.

William Lamb är tillbaka i VD-rollen med full energi sedan några veckor, efter att ha varit VD under åren 2011-2018. Den 12 september presenterade han verksamheten för investerare i Stockholm, en inspelning kan ses nedan. Dr John Armstrong, som är Vice President, ger även en presentation av tillgångarna.

William Lamb, VD för Lucara Diamond, presenterar verksamheten i Stockholm.
Fortsätt läsa

Nyheter

Ökat intresse för oljeterminer i Mellanöstern

Publicerat

den

Dubai Mercantile Exchange (DME), den främsta internationella energiterminsbörsen i Mellanöstern, noterade en ökning med 18 procent i fysiska leveranser jämfört med föregående år, tillsammans med en femtonprocentig ökning av handelsvolymer, under första halvåret 2023, jämfört med samma period förra året.

DME Oman-kontraktet fortsatte att attrahera ett brett spektrum av deltagare från hela världen, vilket understryker dess status som det främsta råoljeriktmärket i East of Suez-marknaden. DME Omans frontmånadshandelsvolymer har ökat från 361 miljoner fat under de första sex månaderna 2022 till 415 miljoner fat för samma period 2023. Den fysiska leveransvolymen nådde 106 miljoner fat från mars till augusti 2023 jämfört med 90 miljoner fat för samma period 2022.

Fortsätt läsa

Populära