Följ oss

Video

Den Stora Silverdebatten – Är silverpriset manipulerat?

Publicerat

den

Manipuleras silverpriset? GATA och CPM Group i stor debatt!

Manipuleras silverpriset av banker och centralbanker? Den debatten har pågått i ett högt tonläge under lång tid, och av alla de personer som hörts i debatten så har CPM Groups Jeffrey Christian och GATAs Bill Murphy blivit frontfigurer för två olika åsiker, och de har levererat en hel del verbala attacker mot varandra. Nu möts de äntligen i en debatt som många väntat på, vilken har kommit att kallas The Great Silver Debate.

För dig som inte följt debatten tidigare så hävdar alltså Bill MurphyGATA att banker och centralbanker manipulerar silverpriset för att hålla nere priset. Jeffrey ChristianCPM Group hävdar att det är nonsens och att de siffror och argument som ofta lyfts fram inte stämmer överens med verkligheten.

Let’s get ready to rumble!

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Fortsätt läsa
Annons Centaur
2 Kommentarer

1 kommentar

  1. Tore

    7 november, 2011 vid 21:42

    Att silverpriset skulle vara manipulerat känns mest som konspirationsprat för att sälja fysiskt silver.

  2. Magnus

    30 mars, 2013 vid 20:22

    Vad hände egentligen med debatten om att silverpriset skulle vara manipulerat, känns som att luften gick ur frågan helt.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Video

Sju stadier av ett imperium

Publicerat

den

Ett imperium och pengar, valuta, guld och manipulation

Detta är den andra delen av serien Hidden Secrets of Money kallad Seven stages of empire. I den första delen gick Mike Maloney igenom skillnaden mellan valuta och pengar. I denna video går han igenom sju stadier av ett imperium, som går igenom hur valuta används och manipuleras över tid i takt med att ett imperium går igenom olika stadier. Vad som däremot behåller sitt värde oavsett manipulationen av valutan är guld.

Fortsätt läsa

Video

Valuta vs pengar

Publicerat

den

Pengar vs valuta, currency vs money

Valuta och pengar är inte samma sak, även om vi liksom de flesta andra använder orden som om de vore synonymer. De har många egenskaper gemensamt, men egenskapen som värdebevarare över tid är det bara en som har. Det är exempelvis en stor skillnad över tid om ett mynt är gjort av guld jämfört med om det är gjort av en värdelös metall med en siffra på.

Se den intressanta videon, Hidden Secrets of Money – Currency vs Money, där Mike Maloney leder oss igenom begreppen och vad de innebär.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Fortsätt läsa

Video

Guld – Säker tillgång eller pyramidspel?

Publicerat

den

Smycken av guld har blivit billigare

Är guld en säker och värdebeständig tillgång eller ett stort pyramidspel? Det är något tillspetsat vad Veckomagasinet på Handelsbanken TV handlar om denna vecka.

Lennart Ekdal låter gästerna Markus Ekberg, VD för Endomines, Patric Andersson, Docent ekonomisk psykologi och Magnus Strömer, råvaruchef på Handelsbanken, komma till tals om sina åsikter.

Guldpriset har redan fallit tillbaka rejält från toppnivån. Markus Ekberg är inte speciellt orolig för att priset ska falla mycket lägre. ”Jag kan inte tänka mig att guld ska sjunka till 1 000 dollar”, säger han. Magnus Strömer har en annan åsikt. ”Det har fallit mycket, men fallet har bara börjat”, säger han. ”Samma psykologi som gäller för guld gäller för till exempel aktier. Det handlar om förväntningar.”, säger Patric Andersson.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Guld – kedjebrev eller värdebeständigt?

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära