Följ oss

Nyheter

Continental Precious Minerals, multimineraler med fokus på Sverige

Publicerat

den

Continental Precious Minerals - Prospekteringsbolag aktivt med VikenKanadensiska Continental Precious Minerals Inc (TSX:CZQ) är ett prospekteringsbolag med inriktning på multimineraler i Sverige.

Sedan mars 2005 har Continentals främsta mål varit att flytta fram sina svenska tillgångar. Hittills har Continentals prospekteringsprogram främst fokuserats på undersökningstillstånd. Viken, där bolaget har definierat en NI 43-101-kompatibel resurs och genomfört en positiv preliminär ekonomisk bedömning, eller scoping studie. Bolaget kommer att fortsätta arbeta för att ta Vikenprojektet till en pre-feasibility study, samtidigt som ledningen försöker att samarbeta med ett stort gruvbolag om att främja den framtida utvecklingen i bolagets fyndigheter. Företaget kommer också att utvärdera expansions- och diversifieringsmöjligheter som dyker upp.

Under november 2011 presenterade Ed Godin, President och CEO, bolaget vid Raw Materials Groups årliga konferens i Stockholm. Presentationen filmades och kan ses här på Råvarumarknaden.se.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära