Connect with us

Nyheter

Continental Precious Minerals, multimineraler med fokus på Sverige

Published

on

Continental Precious Minerals - Prospekteringsbolag aktivt med VikenKanadensiska Continental Precious Minerals Inc (TSX:CZQ) är ett prospekteringsbolag med inriktning på multimineraler i Sverige.

Sedan mars 2005 har Continentals främsta mål varit att flytta fram sina svenska tillgångar. Hittills har Continentals prospekteringsprogram främst fokuserats på undersökningstillstånd. Viken, där bolaget har definierat en NI 43-101-kompatibel resurs och genomfört en positiv preliminär ekonomisk bedömning, eller scoping studie. Bolaget kommer att fortsätta arbeta för att ta Vikenprojektet till en pre-feasibility study, samtidigt som ledningen försöker att samarbeta med ett stort gruvbolag om att främja den framtida utvecklingen i bolagets fyndigheter. Företaget kommer också att utvärdera expansions- och diversifieringsmöjligheter som dyker upp.

Under november 2011 presenterade Ed Godin, President och CEO, bolaget vid Raw Materials Groups årliga konferens i Stockholm. Presentationen filmades och kan ses här på Råvarumarknaden.se.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *