Följ oss

Nyheter

Bomullsuppköpen minskar i Kina som följd av högre kvalitetskrav

Publicerat

den

Bomull som växer i Kina

Bomull som växer i KinaInköpen av bomull i Kina har minskat sedan landets regering har höjt kvalitetskraven samt valt att undanhålla en del av betalningarna till dess att fibern klarar granskningen säger textilanalysföretaget Sinotex.

China National Cotton Reserves Corp hade till och med den sista september 2013 köpt drygt 100 000 ton lokalt odlad gröda, en nedgång med 74 procent jämfört med året innan. I Xinjiang-provinsen, känt som Kinas högst producerande bomullsodlande region, sjönk inköpen med 76 procent, en nedgång med 71 400 ton enligt den rapport som släpptes i början av oktober.

De kinesiska bomullsodlarna hade per den 15 september endast sålt 3,4 procent av sin skörd, trots att skörden var klar till 21,6 procent. En förklaring till de låga försäljningssiffrorna är att vissa bomullsuppköpsföretag valt att minska sina inköp eller rent av stoppa dem eftersom de kämpar för att uppfylla de nya normerna.

Den kinesiska regeringen inledde säsongens upplagringsprogram den 9 september när bomullspriset stannade under 20 400 yuan fem dagar i rad. I Kina köps bomullen upp av kvalificerade inköpare som sedan säljer bomullen vidare till den kinesiska regeringen genom en handelsplattform.

Zhengzhou Commodity Exchange, där det förutom bomull också handlas råvaror som ris, vete, metanol och socker, har bomullsterminerna med förfall i januari 2014 inte handlats över 20 400 yuan under hela 2013. På ICE i New York har bomullsterminerna stigit med 11 procent i år för oro att den globala produktionen av bomull sjunker.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Den kinesiska regeringen kommer att innehålla betalningar på 500 yuan per ton bomull till dess att skördens förpackning och fiber har bedömts uppfylla de nya kvalitetskraven enligt det uttalande som gjordes av China National Development and Reform Commission i mitten av september. Fibern kommer att bedömas i fråga om färg, längd, styrka och renhet.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Priset på vete når sin högsta nivå på nio månader

Publicerat

den

Ett fält med vete

Vetepriset har nått sin högsta nivå på 9-10 månader. Det är flera faktorer som sammanfaller, men i grunden är det vädret som inte är vidare bra hos flera av de stora producenterna i världen. Prognoserna för Rysslands produktion från vinterodlingen har skrivits ner på grund av frost i maj. I Ukraina har det torra vädret minskat skördeutsikterna och enligt Bloomberg så har Australien historiskt låg nederbörd vilket skapar stress.

Det framförs även att priserna till viss del även stiger då bönder lagerhåller sina skördar för att se var turbulensen tar vägen innan de säljer.

Att priset går upp är visserligen dåligt på kort sikt för konsumenter, men som Torbjörn Iwarson var inne på för en vecka sedan så måste priset upp för att motivera bönder att odla mer, för vi kan inte leva utan vete.

Fortsätt läsa

Nyheter

Aluminiumproducenten Novelis börsnoteras på NYSE

Publicerat

den

Aluminium på rulle

Aluminiumproducenten Novelis vill ta in närmare en miljard USD inför sin notering på NYSE-börsen i USA idag. Företaget kontrolleras av Kumar Mangalam Birla och hans företag Hindalco Industries. Novelis har under många arbetat med att expandera sin produktion och är världens största återvinnare av aluminium med 14 återvinningsanläggningar runt om i världen.

Aktierna erbjuds inom spannet 18-21 USD och ett pris på 21 USD innebär ett totalt börsvärde på 12,6 miljarder USD.

Fortsätt läsa

Nyheter

Africa Oil kan se fram mot bra kassaflöde – köp aktien säger Affärsvärlden

Publicerat

den

Africa Oil-anställda

Africa Oil-aktien går nästan att räkna hem enbart på de producerande tillgångarna och kassan skriver Affärsvärlden i en analys som mynnar ut i en köprekommendation för investerare som accepterar en extra hög risk. bolaget kan se fram mot ett bra kassaflöde från oljeproduktionen i Nigeria samtidigt som det finns en stor uppsida i jätteprojektet utanför Namibias kust.

”Ett oljebolag med sina tillgångar Afrika och en stor del av substansen i ett outvecklat projekt är såklart inte en investering som passar alla. Den som kan leva med de extra riskerna kan dock överväga aktien som del i sin portfölj”

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära