Följ oss

Nyheter

Bättre hälsa i Dubai – Varje kilo i tappad vikt ger guld

Publicerat

den

Guld i Dubai

Skyskrapor i DubaiDubai och dess medborgare har haft en väldigt bra ekonomisk utveckling, vilket också gjort att landet drabbats av samma välståndsproblem som västvärlden, dvs befolkningen har lagt på några för många kilo.

För att uppmuntra befolkningen att komma iform så lanserar man nu en något annorlunda kampanj som pågår i 30 dagar från och med den 19 juli. För varje kilo i kroppsvikt man lyckas gå ner erhåller man 1 gram guld. Minsta kravet är att man går ner 2 kilo. Tre lyckliga vinnare kommer dessutom att få var sitt guldmynt värt 20.000 DH, vilket är 5.445 USD.

1 gram guld kostar i skrivande stund strax under 270 kr, vilket kanske inte är enormt lockande om man bara ser till värdet på guldet. Men utan tvekan ett roligt initiativ, att förbättra sin hälsa och samtidigt få ett antal guldmynt på köpet.

Kampanjen sponsras av Dubai Multi-Commodities Centre och Dubai Gold and Jewelry Group.

Förhoppningen är att introducera fler personer till att ta promenader på de gångvägar som staden har anlagt i parker och på andra ställen. Enligt Emirates 24/7 finns det 91 platser i staden för att bedriva sportliga aktiviteter.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Fortsätt läsa
Annons Centaur
1 kommentar

1 kommentar

  1. Anders

    24 juli, 2013 vid 08:48

    Kul grej! Övervikt kostar ju samhället pengar, så idén kan säkert löna sig.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära