Attraktiv värdering på Boliden

Handelsbanken Capital MarketsVi anser att Boliden-aktien är attraktivt värderad och ser flera faktorer som bör kunna driva kursen framöver. De mer stabila makroförhållandena i kombination med låga kopparlager och positiva tecken från Kina (bland annat stigande inköpschefsindex) ger stöd åt prisutvecklingen för metaller. Boliden har inte valutasäkrat priset på sin produktion och kan därför komma att gynnas av detta. En fortsatt förstärkning av USD/SEK skulle dessutom ge resultatutvecklingen, och sentimentet kring aktien, en extra skjuts.

Boliden har en stark kvartalsrapport i ryggen och utöver makrofaktorerna ovan bör kapitalmarknadsdagen den 20 november kunna bli en potentiell kurstrigger. Vi förväntar oss bland annat kommentarer om expansionen i Aitik.

Tekniskt – Attraktiv risk/reward

Teknisk analys på Boliden-aktien

Efter en mycket svag inledning på året bröt Boliden-aktien den fallande trenden i juli och utvecklades därefter relativt starkt. Mot bakgrund av marknadsoron under september-oktober sjönk aktien tillbaka och handlas nu strax över 90 kronor. Vi bedömer att risk/reward är attraktiv i nuläget men föreslår att man handlar med stop loss.

Bull  BOL H, certifikat på Boliden-aktien

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top