Följ oss

Nyheter

Ashley Heppenstall om Lundin Petroleum och oljemarknaden

Publicerat

den

Ashley Heppenstall, VD för Lundin Petroleum

Ashley Heppenstall, VD för Lundin Petroleum, blir intervjuad av CNBC. Intervjun gjordes den 1 november efter att företaget presenterat en kvartalsrapport med rekordproduktion av olja, en ökning som Ashley Heppenstall säger kommer att fortsätta. Lundin Petroleums prognos är att företaget kommer att dubbla sin produktion under de kommande tre åren, och uppnå en fyrdubbling inom sju år.

Förutom att prata om Lundin Petroleum så pratar de även om oljemarknaden i stort. Exempelvis om pris, hur efterfrågan kan utvecklas och vad det innebär för olika oljeföretag.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
1 kommentar

1 kommentar

  1. Magnus

    11 november, 2012 vid 19:24

    Ashley Heppenstall gör ett bra jobb i studion, skönt med en VD som inte snubblar runt i intervjuer. Fast det är klart, han är säkert ganska avslappnad med tanke på hur Lundin Petroleum går, inget behov av att hålla uppe en fasad.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Priset på vete når sin högsta nivå på nio månader

Publicerat

den

Ett fält med vete

Vetepriset har nått sin högsta nivå på 9-10 månader. Det är flera faktorer som sammanfaller, men i grunden är det vädret som inte är vidare bra hos flera av de stora producenterna i världen. Prognoserna för Rysslands produktion från vinterodlingen har skrivits ner på grund av frost i maj. I Ukraina har det torra vädret minskat skördeutsikterna och enligt Bloomberg så har Australien historiskt låg nederbörd vilket skapar stress.

Det framförs även att priserna till viss del även stiger då bönder lagerhåller sina skördar för att se var turbulensen tar vägen innan de säljer.

Att priset går upp är visserligen dåligt på kort sikt för konsumenter, men som Torbjörn Iwarson var inne på för en vecka sedan så måste priset upp för att motivera bönder att odla mer, för vi kan inte leva utan vete.

Fortsätt läsa

Nyheter

Aluminiumproducenten Novelis börsnoteras på NYSE

Publicerat

den

Aluminium på rulle

Aluminiumproducenten Novelis vill ta in närmare en miljard USD inför sin notering på NYSE-börsen i USA idag. Företaget kontrolleras av Kumar Mangalam Birla och hans företag Hindalco Industries. Novelis har under många arbetat med att expandera sin produktion och är världens största återvinnare av aluminium med 14 återvinningsanläggningar runt om i världen.

Aktierna erbjuds inom spannet 18-21 USD och ett pris på 21 USD innebär ett totalt börsvärde på 12,6 miljarder USD.

Fortsätt läsa

Nyheter

Africa Oil kan se fram mot bra kassaflöde – köp aktien säger Affärsvärlden

Publicerat

den

Africa Oil-anställda

Africa Oil-aktien går nästan att räkna hem enbart på de producerande tillgångarna och kassan skriver Affärsvärlden i en analys som mynnar ut i en köprekommendation för investerare som accepterar en extra hög risk. bolaget kan se fram mot ett bra kassaflöde från oljeproduktionen i Nigeria samtidigt som det finns en stor uppsida i jätteprojektet utanför Namibias kust.

”Ett oljebolag med sina tillgångar Afrika och en stor del av substansen i ett outvecklat projekt är såklart inte en investering som passar alla. Den som kan leva med de extra riskerna kan dock överväga aktien som del i sin portfölj”

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära