Connect with us

Nyheter

Africa Oil mot en riktig börsnotering

Published

on

Africa Oil, en bra aktie i Lundin-sfären

Oljebolaget Africa Oil som ingår i Lundin-sfären tar nu sitt andra stora steg framåt på kort tid. För en och en halv vecka sedan inledde Africa Oil en nyemission och efter endast två timmar var hela emissionen fylld, på nästan 3 miljarder kronor. Ett stort styrketecken.

Africa Oil mot en börsnotering på Nasdaq OMXIdag rapporterar Dagens Industri att Africa Oil tar nästa stora steg framåt som kommer att göra aktieägarna glada. Aktien handlas idag på Toronto Venture Exchange och First North, två marknadsplatser för relativt sett något mindre tillväxtbolag. Nu tar styrelsen avstamp för att handeln i aktien ska flyttas till riktiga börser, till Torontobörsen i Kanada och till Stockholmsbörsen här i Sverige.

För privatpersoners handel blir det ingen skillnad, men med en riktig börsnotering så kan betydligt fler institutioner köpa aktier, vilket nästan alltid är positivt för värdering och kapitalanskaffning. Vanligtvis kan nämligen inte större institutioner köpa aktier på marknadsplatser så som First North, utan endast aktier som handlas på en fullvärdig börs.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Hansson

    27 oktober, 2013 at 00:42

    Mycket bra, både Africa Oil, aktieägarna och Stockholmsbörsen förtjänar att företaget börsnoteras. First North i all ära, men ett bolag värt 17 miljarder hör inte hemma där.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *