Connect with us

Nyheter

Venezuelas oljeproduktion är nära noll

Published

on

Venezuelas flagga

En ny analys från IHS Markit avslöjar att Venezuela snart kommer att producera nära noll fat olja per dag. Landets råoljeproduktion är för närvarande mellan 100 000 till 200 000 fat per dag (bpd) och faller, enligt IHS Markit, som betonade att Venezuelas produktion var cirka 650 000 fat per dag för ett år sedan och har varit så hög som två miljoner fat per dag så sent som 2017.

Venezuelas flagga
Foto: Alejandro Alarcon

IHS Markit konstaterade att Venezuelas produktionsnedgång är produkten av decennier av nedgång och förfall. Produktionsnedgången har förvärrats av den Covid-19-inducerade oljepriskollapsen 2020, amerikanska sanktioner och begränsad inhemsk oljelagring.

IHS Markit, som betonade att Venezuela är det land med världens största oljereserver, sade att en restaurering av produktionen ”någonstans i framtiden” alltid är en möjlighet, men tillade att staten Venezuelas infrastruktur, pågående amerikanska sanktioner och lägre global efterfrågan gör det ”allt mer osannolikt”.

”Aldrig tidigare har ett tidigare stort oljeproducerande land sett produktionen sjunka så lågt under så lång tid” sade Jim Burkhard, IHS Markits vice president och chef för oljemarknader, i ett uttalande. ”I Venezuelas fall är det en överraskning att förfallet inte skedde snabbare” tillade han. Venezuela är ett av de fem länder som skapade OPEC, Organization of Petroleum Exporting Countries, redan 1960. De övriga fyra länderna var Iran, Irak, Kuwait och Saudiarabien. Enligt IHS Markit är Venezuela nu den tredje minsta tillverkaren bland OPEC:s 13 medlemmar, precis före Ekvatorialguinea och Libyen.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *