Connect with us

Nyheter

Temperaturen styr priset på naturgas under december månad

Published

on

Naturgas-anläggning i USAVeckans prognoser för det kommande vädret i USA som NOAA lämnade under veckan var mindre baissartade än de som gavs under helgen. En förklaring ligger i att helgens prognoser är datorgenererade, och anges utan hjälp av någon analytiker som tolkar den data som kommer in. De senaste prognoserna är fortfarande bearish, men inte fullt lika negativa som de tidigare angivna prognoserna. Den korta prognosen visar fortfarande på en temperatur som överstiger medeltemperaturen i USA, med undantag för Florida och den sydvästra delen av den nordamerikanska kontinenten där prognoserna visar på en temperatur som starkt överträffar medeltemperaturen. Dessa prognoser är negativa för priset på naturgas.

Prognosen för den kommande tvåveckorsperiodens temperatur varierar litet mer än den som angavs i helgen och ligger något högre än medeltemperaturen i den västra halvan av USA. Resten av landet, med undantag av Florida, kan se fram mot normalt till något kallare än medeltemperaturen vilket gör två veckors prognosen något mindre baissig än tidigare, men det är långt ifrån en haussestämning för naturgasen.

Naturgaspriset styrs i hög utsträckning av aktuella och förväntade temperaturer och kommer så att förbli under resten av vintersäsongen. Ett visst stöd i priset på naturgas finns i stängda kärnkraftverk eftersom flera av dessa fortsätter att vara stängda för underhåll i en högre omfattning än såväl det senaste året som under den senaste femårsperioden. För närvarande är 21.900 MW kärnkraftskapacitet avstängt i USA att jämföra med 10.500 MW respektive 12.600 MW under 2011 och den senaste femårsperioden.

Naturgaspriset ur ett tekniskt perspektiv

Ur ett tekniskt perspektiv ser vi att januarikontraktet på naturgas som handlas på NYMEX kortsiktigt befinner sig i en uppåtgående trend vilket syns i nedanstående diagram. Den närmast kanalen har ett stödområde på 3,84 USD per mmbtu. Om kanalbotten bryter igenom ligger nästa stödnivå på 3,60 USD per mmbtu vilket gör att den uppåtgående rörelsen som vi sett i naturgaspriset sedan mitten av november är på väg att avta.

Marknadssentimentet för naturgas förändras lika snabbt som väderprognoserna. Om de aktuella temperaturerna på den nordamerikanska kontinenten synkroniserar med de senaste temperaturerna under den första halvan under december kan vi förvänta oss att kanalgolvet bryts och testar 3,60 USD per mmbtu. Det kommer att krävas en stark våg av kallare temperaturen än vanligt och under en lång tid för att marknaden återigen skall arbeta sig tillbaka till den övre delen av trendkanalen.

Teknisk analys på naturgaspris i USa

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *