Connect with us

Nyheter

Stort genombrott för Kopparberg Mineral

Published

on

Kopparberg Mineral i vinter

Kopparberg Mineral släppte denna morgon en nyhet om ett stort genombrott för bolaget. Företagets VD verkligen bubblade av energi och glädje på efterföljande presentation.

Kopparberg Mineral AB:s intressebolag Norrliden Mining AB har under senare tid genomfört förnyade studier av förekomsterna i Copperstoneområdet i norra Skelleftefältet. Utvärderingen visar att området bör betraktas som ett sammanhängande projekt och att det omfattar ett ”exploration target” om 60-100 Mton med ett metallinnehåll motsvarande 1,0 – 1,25 % kopparekvivalenter.

Detta är bland det mest intressanta som hänt i svensk prospektering på senare tid. Den omtolkning som vi nu färdigställt har alltså resulterat i ett betydligt större och mer sammanhängande projektområde än vad vi tidigare trott. Även om siffrorna innehåller osäkerheter bygger tolkningen på en substantiell mängd information och detta måste betraktas som ett projekt med en utomordentlig potential som vi först nu har börjat förstå. Projektet är en omfattande koppar-silver-guld mineralisering som kan utvecklas till en mineraltillgång av internationell klass.” säger Kopparberg Mineral AB:s VD Per Storm i en kommentar.

Efter att denna nyhet släpptes deltog Kopparberg Mineral på Stockholm Corporate Finance Råvarudag. Per Storms presentation filmades och finns att se här på Råvarumarknaden.se.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *