Connect with us

Nyheter

Producenterna av skifferolja fortsätter öka produktionen

Published

on

Produktion av skifferolja

Trots att vi just nu har ett enormt överskott av olja, ser vi att skifferoljeproducenterna fortsätter att öka produktionen, och att de i flera fall planerar att öka den ytterligare, vilket kan komma att bibehålla en fortsatt press på energimarknaden, och därmed också de börshandlade fonder som fokuserar på olja, vare sig det är Brent eller WTI.

Skifferolja produceras i USAUnited States Oil Fund (NYSEArca: USO), som replikerar utvecklingen av West Texas Intermediate-olja, har backat med 18,8 procent i år, vilket följer av att terminspriset på WTI handlas kring 74,5 USD per fat. Trots detta avser företag som Devon Energy Corp (NYSE: DVN), Continental Resources (NYSE: CLR) och EOG Resources (NYSE: EOG) att öka produktionen och pumpa upp ännu mer olja från sina bästa fyndigheter, samtidigt som de minskar, eller helt stänger ned sina minst produktiva fyndigheter.

Ökar produktionen med 25 procent

Devon Energy räknar med att öka produktionen med 25 procent under nästa år medan Continental Resources kommer att höja produktionen med så mycket som 29 procent under 2015. EOG Resources har sagt att bolaget kommer att behålla sin tvåsiffrig tillväxt under 2015. Pioneer Natural Resources (NYSE: PXD), den mest aktiva borraren i West Texas Perm Basin, har sagt att bolaget kommer att addera 21 procent i fråga om sin produktion. Den ökade produktionen kommer att bidra till ett ökat utbud av råolja under 2014 och 2015.

De fallande oljepriserna har legat som en våt filt över energisektorn på senare tid, något som framförallt har märkts på de företag som arbetar med fracking, så kallade skifferproducenter, som har höga kostnader för sin utvinning. Citigroup hävdar att de totala kostnaderna för ett fat frackad råolja ligger så högt som 70 till 80 USD per fat när hänsyn tagits till kostnader som mark, infrastruktur, brunnsborrning och drift.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *