Connect with us

Nyheter

Plus500 börsnoteras i London

Published

on

Plus 500, CFD-handel i råvaror

Handla olja och guld hos Plus 500Den internationella CFD-mäklaren Plus500 blir börsnoterad på AIM-marknaden i London under nästa vecka. Plus500 har genomfört en övertecknad nyemission på 75 miljoner USD som ger företaget en värdering på 200 miljoner USD.

Plus500 erbjuder handel på över 1700 finansiella instrument, så som aktier, index, valuta, ETFer och råvaror. Det gör det enkelt för kunderna att investera i marknadens alla instrument från ett och samma konto, och det är lika enkelt att spekulera i stigande som fallande priser.

Just möjligheten att kunna ta en position i fallande priser lika enkelt som stigande är en av fördelarna med instrument som CFDer. Det är ofta när vi ser breda prisfall på marknader som intresset för denna typ av instrument ökar. Det har kunnat observeras tidigare när vi sett breda prisfall på aktiemarknaden, där de som tidigare köpte underliggande direkt och spekulerade i uppgång vänder sig till andra instrument för att kunna dra nytta av fallande priser.

Trenden från aktiemarknaden kommer till råvaror

Här på Råvarumarknaden.se pratar vi ofta med flera läsare som handlar aktivt i priset på olja, naturgas, guld, silver, kaffe och frusen koncentrerad apelsinjuice. Det handlar om både kortsiktig trading och mer långsiktiga positioner. Det som dock är nytt för oss är att flera läsare som bygger upp långsiktiga innehav av fysiskt guld och silver tog tillfället i akt att ta position i fallande guld- och silverpriser via finansiella instrument när momentum för ädelmetallerna vände nedåt tidigare i år. Vilket gav fina vinster, som flera av dem vi pratat med sedan har använt för att köpa ytterligare guld- och silvertackor. Vi har alltså kunnat se en liknande utveckling för råvaror som tidigare observerats för aktier.

Se vår Handla med råvaror-guide för olika alternativ att köpa och sälja råvaror via, både i fysisk och finansiell form. Där finns även Plus500 som erbjuder handel i olja, guld, naturgas, silver, kaffe, koppar, socker, eldningsolja, palladium, bomull, platina, majs och sojabönor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Lundin Mining, Filo Mining och NGEx Minerals på 9 minuter

Published

on

Ngex Minerals prospekteringsområde

Pareto Securities analytiker Niclas Wahlström går på nio minuter igenom tre börsnoterade företag i Lundin-sfären, närmare bestämt Lundin Mining, Filo Mining och NGEx Minerals. I onsdags sänkte firman riktkursen för Lundin Mining, men upprepade sin köprekommendation.

Continue Reading

Nyheter

Positiva utsikter för Lundin Mining men risk för dämpat 2023

Published

on

Pareto Securities släppte idag en analysuppdatering på gruvbolaget Lundin Mining. Man sänker riktkursen till 80 kronor från tidigare 100 kronor. Orsaken är att man har uppdaterat sin syn på metallmarknaden där man ser en ökad risk för cyklisk press under 2023, men med en uppsida efter det. Speciellt positiva är man till koppar på medellång sikt.

Pareto Securities upprepar dock sin köprekommendation för aktien. Riktkursen på 80 kronor kan jämföras med att aktien idag steg 2,2 procent och stängde på 63,58 kronor.

Continue Reading

Nyheter

Räkna med att basmetallerna stiger när dollarn försvagas

Published

on

Det är ingen hemlighet att det finns ett allmänt etablerat omvänt förhållande mellan råvaror och den amerikanska dollarn. Dessa korrelationer har blivit mer komplexa sedan pandemins början, men den allmänna regeln om sjunkande US-dollarvärde är lika med stigande råvarupriser kan innebära att basmetallerna är redo för varaktiga prishöjningar framöver.

”Omfattningen av denna [omvända] korrelation varierar dramatiskt, vilket betyder att styrkan i förhållandet mellan råvaror och den amerikanska dollarn skiljer sig åt beroende på individuell råvara”, skrev Greg Liebl, CA, chef för investeringsstrategi på Parametric, före pandemi. 

”Energi och basmetaller, som används globalt och vars priser vanligtvis är noterade i amerikanska dollar, visar det mest slående förhållandet.”

Några av dessa samband har brutits ner något under pandemin, eftersom begränsningar i leveranskedjan och geopolitiska effekter spelade allt större roller på råvarupriserna, särskilt i år. Sammantaget gäller råvarornas omvända natur i förhållande till den amerikanska dollarns styrka i stort sett. Eftersom Fed överväger att lätta på gaspedalen lite vid räntehöjningar, börjar den historiskt starka dollarn redan backa i värde.

Kopparpriset brukar ofta användas som mätaren av ekonomins hälsa i sin roll som en cyklisk global råvara. Koppar har sett en uppgång i november, men föll på nyheterna om Kinas ekonomiska avmattning i oktober. Kina är en storkonsument av många basmetaller. Även om konsumtionen fortfarande är begränsad till följd av en minskad ekonomisk aktivitet, så kommer priserna på dessa industrimetaller sannolikt att stiga i framtiden.

Förändringar är dock på väg för Kina med dess tillkännagivande av en 20-punktspolicy angående covid-19-regler som ger mer kontroll till lokala tjänstemän för att börja lätta på några av de strängaste karantänkraven. Det kommer att vara en långsam återställning av landets noll-covid-politik, som har påverkat dess ekonomi starkt, men de små stegen av återhämtning kan mycket väl leda till en stor studs tillbaka i efterfrågan på basmetaller.

När Kina väl når sin ekonomiska tillväxt igen, förväntar sig analytiker inte att metallpriserna kommer att sjunka, särskilt för de industriella metallerna som är centrala för att minska koldioxidutsläppen.

Continue Reading

Populära