Oracle Coalfields skriver långsiktigt leveransavtal

Vi publicerade tidigare i år en intervju med Oracle Coalfields VD Shahrukh Khan, ett företag som är listat på AIM i London och har en enorm tillgång på kol i Pakistan. Ovan är en ny telefonintervju om den aktuella statusen på företaget.

Oracle Coalfields VD talar bland annat om ett de skrivit ett långsiktigt leveransavtal av kol till den tredje största elproducenten i Pakistan, samt även ett Memorandum of Understanding med en stor cementexportör.

Som för alla gruvföretag så är finansieringsfrågan alltid en utmaning. Den frågan har pressat ner aktiekursen ordentligt. Företagets VD känner sig dock bekväm med frågan, då reserverna har bevisats och leveransavtal skrivits. För att hantera värderingen så finns även ett intressant alternativ. Verksamheten i Pakistan finns i ett dotterbolag, vilket gör att finansieringen skulle kunna göras till det bolaget och inte via det noterade brittiska bolaget. Han öppnar även upp för att dotterbolaget skulle kunna noteras, både i Pakistan och i England.

  1 Reply to “Oracle Coalfields skriver långsiktigt leveransavtal”

  1. Magnus skriver:

   Oracle Coalfields är en klart intressant aktie. De har finjusterat sin väg framåt under året. Om de lyckas få en lite större finansiering, då kan aktien verkligen bli en raket.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras.

  scroll to top