Oljeföretag inför frackningshelger för att minska utgifterna

Marathon Oil

Att det är märkliga tider som vi lever i är något som de flesta av oss är överens om. Inte bara vårt sätt att transportera oss, konsumera och umgås har ändrats. Så har även sättet som vi arbetar på. Det amerikanska oljeföretaget Marathon Oil vars personal inte kan arbeta hemifrån har infört så kallade frackningshelger för att minska utgifterna. Detta kommer att ske vid bolagets fält i Bakken och Eagle Ford. Marathon Oil sade tidigare att bolaget skulle stänga ner sin verksamhet i Oklahoma. Även borrningarna i norra Delaware-delen av Permian-bassängen kommer att drabbas.

Marathon Oil Corp minskar sina investeringar i år till ungefär hälften av vad bolaget investerade 2019. Marathon Oil sällar sig därmed till raden av andra skifferborrare i spåren av det låga oljepriset.

Investeringarna 2020 uppskattas nu till 1,3 miljarder dollar, en kumulativ budgetminskning med 1,1 miljarder USD från årets initiala investeringar, enligt ett uttalande från det Houston-baserade företaget. Utöver Marathon har företag som EOG Resources, Murphy Oil Corp, Exxon Mobil och Chevron dragit i handbromsen som ett svar på att den amerikanska råoljan handlas kring 20 USD per fat.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top