Newcrest sänker prognosen för guldproduktion 2020

Newcrest Mining (ASX: NCM) har sänkt prognosen för guldproduktion för 2020 efter försäljningen av sin andel i Gosowong-gruvan i Indonesien.

Australiens största noterade guldgruva sänker prognoserna för guldproduktionen till mellan 2,1 och 2,2 miljoner ounce för bokföringsåret 2020, från tidigare 2,38 till 2,54 miljoner ounce.

Red Chris, Newcrest Mining

På prospekteringssidan tillkännagav Newcrest att borrningar vid Red Chris har bekräftat förekomsten av en diskret ”pod” av högkvalitativ mineralisering inom East Zone som är cirka 100 meter lång, 100 meter bred och 200 meter hög.

Förra året förvärvade Newcrest ett 70-procentigt joint venture-intresse i koppar- och guldgruvan Red Chris i British Columbia, Kanada, som en del av en kontinuerlig drivkraft från världens gruvföretag att bli ännu större.

Arbetet fortsätter också med att utvärdera påbörjandet av en nedgång sent under kalenderåret 2020 för att ytterligare förbättra och påskynda prospekteringsinsatserna, varvid en sådan nedgång också kan användas för all underjordisk gruvdrift, sade Newcrest.

Fortsätter att expandera

Borrning vid Havieron i Paterson-regionen i västra Australien fortsätter att expandera och demonstrera kontinuiteten för högklassig mineralisering, som sträcker sig över 450 meter till vertikala djup på 600 meter och förblir öppen på djupet och i nordväst.

Ytterligare 20 000 meter planeras att borras för att stödja målet att leverera en uppskattning under andra hälften av kalenderåret 2020, sade Newcrest.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top