Miljardär tror att guldpriset stiger till 5 000 dollar

Sedan i förra veckan är ytterligare en miljardär positiv till guldpriset. Thomas Kaplan, ordförande och chefsinvesterare för Electrum Group, sade i en intervju med Bloomberg att han tror att guldet står inför en flera decennier lång kursuppgång. Denna miljardär tror att guldpriset stiger till 5 000 dollar under den kommande tjurmarknaden. Kaplan är också ordförande för Novagold Resources (NYSE: NG, TSX: NG).

Guldtackor som tillhör tysklands centralbank

Även om Kaplan är positiv till guld så sade han också att han kunde se lägre priser på kort sikt. Han gör bedömningen att vi kan se hur guldkursen kan komma att falla med 100 USD per troy ounce innan uppgången kommer.

Hans kommentarer kommer i en tid när guldpriserna har fastnat i ett intervall mellan stödet på 1 270 dollar per ounce och motståndet på 1 300 dollar per ounce. För närvarande kämpar guldpriset när de amerikanska obligationsräntorna har sjunkit till sin lägsta nivå sedan mitten av september 2017.

Den senaste fondförvaltaren som hoppar på guldtåget

Kaplan är bara den senaste fondförvaltaren att hoppa på guldvagnen. Tidigare denna månad visade SEC-registeringar att Ray Dalios hedgefond Bridgewater Associates ökade innehaven i både SPDR Gold Shares (NYSE: GLD) och iShares Gold Trust (NYSE: IAU) under första kvartalet 2019.

David Einhorn, grundare av Greenlight Capital, upprepade också sin positiva syn på guld i en konversation med Kitco News under Sohn Investeringskonferensen. ”Jag äger guld, och jag kommer aldrig att göra mig av med det. Jag hoppas att jag aldrig behöver använda det”, sade han. Jeffrey Gundlach, grundare av DoubleLine Capital, uttryckte också en långsiktig affinitet för den gula metallen under konferensen. ”Jag älskar guld. Jag har ägt guld sedan denna råvara handlades på 300 USD per ounce” sade han.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top