Marknadsexpert förväntar sig starkare guldpriser

1 kilo guld, tacka från Royal Mind

Optimismen på aktiemarknaden kan komma av sig, vilket skulle kunna bana vägen för guldkursen. Långtidshausse i guld kan vara resultatet av lågkonjunkturstryck på marknaderna och följder av ett amerikansk-handelskrig som ännu inte fått en upplösning.

Ur ett fysiskt perspektiv, om du är en investerare med ett medellångt till längre perspektiv, stannar du bara på denna marknad. Om du anser att du har för litet guld i din portfölj är det bara att köpa mer. Detta säger Peter Hug, Global Trading Director på Kitco Metals, som tror att 2020 kommer att bli ett mycket, mycket flyktigt år för aktier. Han tror att det kommer att vara mycket positivt för ädelmetaller.

Jim Wyckoff på Kitco News säger att på kort sikt kan den tekniska analysen gynna björnarna, men det är felaktigt. Han berättar att guldpriset ligger i en nedåtgående trend sedan två månader i det dagliga diagrammet. Nästa prismål är att guldpriset skall stänga över sitt motstånd om 1 500 USD per troy ounce. Han fortsätter med att berätta att på nedsidan finns vid 1 400 USD per troy ounce som ett viktigt motstånd.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top