Connect with us

Nyheter

LBMA anpassar sina regler för konfliktmineraler

Published

on

Gold bullion - guldtackor

Gold bullion - guldtackorI slutet av augusti 2012 lät London Bullion Market Association meddela att denna marknadsplats sett över sina regler för konfliktmineraler. De nya reglerna som London Bullion Market antagit avseende konfliktmineraler svarar mot de regler som ställts upp av amerikanska SEC, Securities and Exchange Commission.

Reglerna som SEC utfärdat kräver ett offentliggörande av konfliktmineraler som har sitt ursprung i Demokratiska republiken Kongo eller ett angränsande land.

LBMAs “Responsible Gold Guidance” tvingar alla raffinaderier vars tackor kategoriseras som Good Delivery att följa de nya riktlinjerna om de önskar behålla sin ackreditering som gör att deras guld kan handlas på London Bullion Market.

Både LBMA och SEC har infört ett riskbaserat program i fem steg som används i OECD vad gäller användningen av mineraler från konfliktområden. Reglerna finns bland annat för att förhindra penningtvätt och försvåra för terrorister.

LBMAs “Responsible Gold Guidance” går emellertid längre än vad SECs regler gör och är därmed väl positionerat för att uppfylla kraven från SEC och andra jämförbara standards säger LBMA i ett pressmeddelande.

LBMAs regler gör det naturligtvis svårt för de gruv- och prospekteringsbolag som är verksamma i Demokratiska republiken Kongo, men vi har ännu inte tagit del av uppgifter om att något av dessa bolag har för avsikt att lägga ned verksamheten, så det finns med säkerhet alternativa planer på hur dessa skall hantera sin produktion av till exempel guld.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *