Kommande 24 timmar för oljan

Under söndagskvällen svensk tid kom uppgiften att Rysslands oljeminister Novak ska träffa företrädare för de ryska oljebolagen på måndag omkring kl 17 lokal Moskva-tid. Med tanke på hur volatilt oljepriset är just nu så kan det ha stor påverkan vad som sägs där. Finns det ett intresse att närma sig Saudiarabien, eller i dagsläget är nog enbart ett intresse att ha kontakt positivt för oljepriset.

Tunnor av olja - Crude oil av olja sorter

Samtidigt har vi större delen av en handelsdag framför oss innan ovanstående nämnda möte och mycket kan hända under den tiden. WTI-oljan stängde under 20 USD per fat i fredags och stimulanspaket har presenterats, är det förutsättningar för ett stigande pris? Eller är rapporterna i USA om snabbt stigande fall av coronavirus nog för att trycka oljepriset neråt, det finns ju analytiker som har scenarier för ännu mycket lägre priser.

Vi skulle vilja betona att det är en stor skillnad på att spekulera direkt i oljepriset och i oljebolag med låga produktionskostnader, som exempelvis Lundin Petroleum. Det tål att upprepas att många har under en längre tid varit av uppfattningen att användningen av olja kommer att gå ner men priset upp, orsaken är att oljebolagen inte prospekterar efter nya stora fyndigheter. Dvs oljebolag som har fyndigheter och klarar låga oljepriser under en period har ett bra framtidsutsikter.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top