Connect with us

Nyheter

Kaffepriset påverkas av stark skörd i Brasilien

Published

on

Kaffepriset - Bönor från BrasilienUnder året har vi sett hur kaffepriset har fallit som en följd av den oro som uppstått efter att det visat sig att den brasilianska kaffeskörden kommer att bli stark denna säsong. Det är emellertid inte bara kaffeskörden kommer att bli stor, den spås också vara i en utmärkt kondition. Därmed bör detta kunna kompensera för oron för svagare skördar i en del andra länder, till exempel i Colombia.

Utöver Brasilien så förväntas den vietnamesiska kaffeproduktionen öka kraftigt under året. Landet är redan världens största producent av Robustabönor och under februari 2012 exporterade landet 180.000 ton kaffebönor, en ökning med närmare 25 procent jämfört med året innan.

Med tanke på den ökade produktionen från de två största producentländerna bedöms kaffepriserna fortsätta utvecklas negativt under resten av året.

Priserna har redan sjunkit med cirka 20 procent hittills under 2012, ned från cirka 22,5 cent per pund i början av perioden till nuvarande nivåer kring 18 cent per pund. Detta är ännu värre sett i ett längre perspektiv eftersom priserna var cirka 30 cent per pund vid denna tidpunkt förra året.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Hansson

    27 oktober, 2013 at 00:52

    En väldigt lyckad prognos på kaffepriset får jag säga.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *