Interactive Brokers gör förlust på oljehandeln

I ett pressmeddelande skriver Interactive Brokers Group (Nasdaq: IBKR) att företaget noterat en extraordinär prisaktivitet i New York Mercantile Exchange (NYMEX) West Texas Intermediate Crude Oil-kontrakt. Priset på maj 2020-kontraktet hade under de sista dagarna handlats till kraftigt negativt pris för att sedan sluta på på ett lågt positivt pris den sista handelsdagen.

Logga för Interactive Brokers

Det ställde till det för Interactive Brokers. Stängningspriset ligger nämligen även till grunden för avräkningspriset för kontantavvecklade kontrakt som handlas på CME Globex och även för ett separat, giltigt kontantavvecklat terminskontrakt som är noterat på Intercontinental Exchange Europe (ICE Europe).

Flera kunder hos Interactive Brokers hade långa positioner i dessa CME- och ICE Europe-kontrakt, och som ett resultat har de förluster överstigande kapitalet på sina konton. Interactive Brokers har sagt att bolaget har uppfyllt sin avveckling av kontrakten med respektive clearingcenter för sina kunder. Som ett resultat har företaget redovisat en sammanlagd reserveringsförlust på cirka 88 miljoner dollar.

Företaget tror inte att förlusterna kommer att ha någon väsentlig effekt på dess finansiella ställning.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top