Connect with us

Nyheter

Högre efterfrågan på fysiskt silver

Published

on

Fysiskt silver i form av ett mynt

Thomson Reuters GFMS, analysinstitutet som är specialiserat på att analysera ädelmetallmarknaderna, förväntar sig att efterfrågan på silver från tillverkande företag kommer att öka med 4 procent i år, till 877 miljoner uns. Främst drivet av efterfrågan från smyckestillverkare och tillverkare av andra silvervaror.

EAmerikanskt silvermynt i närbildn bidragande orsak till den högre efterfrågan på fysiskt silver är Indien. I takt med att den indiska staten höjer tullarna på import av guld så vänder sig allt fler konsumenter till silver.

Enligt Thomson Reuters GFMS så är efterfrågan på silver även starkt från investerare, både vad gäller mynt och ETF-fonder, vilket ger stöd till priset. Siffror från US Mint visar att försäljningen av amerikanska silvermynt uppnådde ett nytt rekord igår, där det nu har sålts 40,175 miljoner uns under 2013.

Thomson Reuters GFMS ser framför sig att silver fastnar mellan två krafter nästa år. En ökad fysisk efterfrågan på ena sidan och en nedtrappning av Fed’s obligationsköp och en starkare amerikansk dollar på andra sidan.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Persson

    14 november, 2013 at 03:37

    Är det någon skatteorsak som gör att det köps så många silvermynt i USA? Silvertackor förekommer aldrig när man läser om silver i USA.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *