Guldpriset på högsta nivån på sju år

I veckan handlades guld på sin högsta nivå på sju år. Detta är en följd av oro för coronaviruset, men också svaga ekonomiska data från USA. Detta gör att guld kommer att fungera som en säker hamn.

Hur investera i guld

CNBC rapporterade i torsdags att guldkursen steg till 1 621,60 USD per troy ounce, den högsta nivån sedan den 15 februari 2013. Under fredagen steg priset på guld ännu högre och har nu stigit sex dagar i följd. Under åtta av de senaste nio veckorna har guldpriset stigit.

”Hittills … guld har visat sig ha kvalitéer som utgör ett skydd i orostider, och vi håller fast i denna metall” sade UBS analytiker under ledning av Wayne Gordon. Företagets analytiker förutspådde att de kortsiktiga priserna kunde testa nya höjder – ett drag som enligt dem kan få guldpriset att nå 1 650 USD per troy ounce under de närmaste veckorna. UBS varnade emellertid investerare för att problem med coronavirus kan begränsa prisökningarna till det första kvartalet.

Citi är ännu mer hausseartade

CNBC rapporterade också att det globala investeringsföretaget Citi är ”ännu mer hausseartad. På onsdagen höjde företaget sitt tolvmånadersmål på guld till 1 700 dollar per uns och sa att guld kan nå 2 000-dollarsnivån under de kommande 12 till 24 månaderna. Företaget sa att en del av orsaken till intresset för guld kan bero på andra okända faktorer på marknaden, inklusive handelskriget mellan USA och Kina, liksom det kommande amerikanska presidentvalet.”

  1 Reply to “Guldpriset på högsta nivån på sju år”

  1. Mike skriver:

   Guldpriset är på högsta nivån någonsin i SEK. Detta är en följd av NIRP.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras.

  scroll to top