Connect with us

Nyheter

Goldman Sachs höjer sin prognos för guldpriset

Published

on

Den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs har nyligen höjt sin prognos för guldpriset vid årsskifte 2022. Guldprismålet är nu 2 500/troy ounce, vilket signalerar ett starkt 2022 efter att guldpriserna slutade 2021 med en nedgång på cirka 4 procent. 

Guldtackor

I rapporten noterade banken att det kommande året kan ge ökad oro för en amerikansk recession, vilket skulle leda till högre guldpriser

Banken har länge varit positivt inställd till guld, och denna senaste prognoshöjningen är ytterligare ett tecken på att Goldman Sachs ser en stark uppåtpotential för den gula metallen.

Banken tror att risken för inflation är en stark faktor för guldpriserna i år. Goldman har sagt att inflationsförväntningarna kan bli okontrollerade, eftersom inflationen har blivit ganska ihållande och har visat sig att inte vara övergående som tidigare förväntat av Fed.

I alla scenarion där inflationen ökar snabbt och ihållande kommer guld sannolikt att överträffa andra tillgångar. Rapporten sa att detta beror på det faktum att guld är en fysisk tillgång utan skulder, och därför kan dess värde inte eroderas av inflation som andra tillgångar som obligationer och aktier.